'Barcelona esgrafiada' i 'Cohabitatge a Barcelona' a les Setmanes de l'Arquitectura

Del 14 de maig al 28 de juny les Setmanes d'Arquitectura 2024 arriben carregades de propostes i novetats per a tots els barcelonins i visitants interessats en descobrir el ric patrimoni arquitectònic de la ciutat i la seva rellevància actual. Entre les activitats programades hi ha itineraris sobre els llibres 'Barcelona esgrafiada' i 'Cohabitatge a Barcelona'.

..
03/05/2024 - 10:50 h

La gran festa de l’arquitectura s’ha dividit en set setmanes en les que hi haurà exposicions, conferències, itineraris, activitats artístiques i visites guiades. Dins de la tercera setmana s’ha emmarcat l’acte a La Chalmeta, habitatge cooperatiu a La Marina del Prat Vermell promogut per Llar Jove. El 30 de maig, a les 18.30 h es farà una visita a l’edifici, un dels 18 exemples d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús que recull el llibre Cohabitatge a Barcelona. La visita és gratuïta però cal inscripció prèvia.

La cinquena Setmana de l’Arquitectura, la Biblioteca Fort Pienc– Ana María Moix organitza rutes guiades per gaudir de les façanes esgrafiades de la ciutat, amb inscripció prèvia els dies 11 i 14 de juny basades en el llibre Barcelona esgrafiada de Lluís Duran (Barcelona Llibres, 2023). Uns itineraris singulars en què es passejarà per la Dreta de l’Eixample descobrint algunes de les façanes més originals del barri decorades amb aquesta tècnica, que no només embelleix els edificis, sinó que els dona una singularitat única. Un passeig que, en paraules de l’autor, serà un regal per als nostres ulls.
El recorregut s’iniciarà a la Biblioteca Fort Pienc – Ana María Moix i acabarà al carrer València/Passeig de St. Joan. Itinerari a càrrec de Núria Pujol, historiadora i guia oficial.

Presentació de ‘Barcelona esgrafiada’

En el marc de les Setmanes de l’Arquitectura també es farà una nova presentació del llibre Barcelona esgrafiada, amb la participació de Maria Buhigas, Arquitecta en cap de l’Ajuntament de Barcelona. Serà el 19 de juny, a les 17.30 h, a la llibreria La Capell del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC).