Barcelona Llibres estrena web!

El segell editorial de l’Ajuntament de Barcelona presenta un nou web que posa en relleu l’extens catàleg de llibres que ofereix sobre la ciutat de Barcelona i la seva gent, i la singular contribució pel que fa a la difusió del coneixement local.

..
04/09/2023 - 15:39 h

El web de Barcelona Llibres es renova per oferir un aparador més complet i estructurat amb tots els títols de les publicacions municipals. Un catàleg de llibres molt extens que es va crear als anys vuitanta del segle passat, quan Maria Aurèlia Capmany va ser regidora de Cultura i Publicacions de l’Ajuntament, i que creix a un ritme d’una cinquantena de llibres nous cada any.

El nou web dona a conèixer tots els títols editats i coeditats per Barcelona Llibres que s’incorporen al circuit comercial, així com les publicacions digitals de descàrrega gratuïta. Les publicacions es poden trobar classificades segons la temàtica en dotze col·leccions: “Gent de Barcelona”, “Barcelona Ecologia”, “Barcelona Present i Futur”, “Barcelona Arquitectura i Urbanisme”, “Barcelona Literària”, “Barcelona en Vinyetes”, “Barcelona Beceroles”, “Barcelona Ciutat i Barris”, “Darrere la Càmera”, “Arts a la Ciutat” i “Carnet de Voyage”.

A més, dedica tot un apartat a l’impuls de projectes de coedició, amb l’objectiu de recollir propostes de la ciutadania i treballar amb el sector editorial per fer nous llibres. Semestralment (els mesos de gener i juliol) al web s’hi podran trobar processos de selecció per escollir nous projectes editorials de coedició.

També hi podrem trobar notícies i una agenda destacada amb les activitats més importants vinculades a l’editorial, com ara presentacions de llibres en fires del sector del llibre com la Fira de Frankfurt i el Liber, i en jornades com la Diada de Sant Jordi o la Setmana del Llibre en Català. Totes aquestes novetats també es recolliran en el nou ‘Butlletí informatiu de Barcelona Llibres’, al qual ens podem subscriure a través de l’enllaç del web: https://comunica.barcelona.cat/form/barcelonallibres/ca

Barcelona Llibres és un cas singular entre les grans ciutats del món i de referència, i el nou web és una eina clau per seguir avançant en la difusió del coneixement local, canalitzant l’empenta creativa i ajudant la distribució de les obres.