De passeig amb els autors i autores

..
26/07/2024 - 07:00 h

Com segurament ja sabeu, La Setmana del Llibre en Català se celebrarà aquest any del 20 al 29 de setembre —una mica més tard que habitualment, i coincidint uns dies amb les festes de la Mercè—, i en una nova ubicació: el passeig de Lluís Companys. Al llarg de La Setmana es duen a terme dotzenes d’activitats, són gratuïtes i per assistir-hi no cal inscripció prèvia. Però hi ha una excepció: els itineraris literaris, la majoria dels quals són de pagament (n’hi ha quatre de gratuïts, que trobareu aquí).

Perquè aquests es puguin fer de manera còmoda per a les persones participants, s’ha d’establir un límit d’inscripcions, i és per això que, si us interessa fer-ne algun, cal que us hi apunteu amb antelació. Cada itinerari té un preu de 9 € per persona —7 € si el pagament es fa abans del 30 d’agost, i també hi ha alguns descomptes per a socis de diferents entitats—. Aquest 2024 hi haurà fins a 30 passejades literàries a partir de llibres publicats recentment. Els mateixos autors i autores seran els guies. De la trentena de rutes, 20 són per Barcelona ciutat, i les altres 10 per altres llocs de Catalunya.

Les inscripcions en línia romandran obertes fins dos dies abans de cada itinerari. Després d’aquesta data es podran adquirir les entrades al mateix punt de trobada de l’itinerari, sempre que hi hagi places disponibles.

Per citar només, a tall d’exemple, algunes rutes literàries que es duran a terme, el 21 de setembre a 17 h Teresa Abelló farà el guiatge d’un itinerari a partir del seu llibre La vaga de La Canadenca; el dia següent, a les 9 h, Jordi Panyella acompanyarà el grup que vulgui recórrer alguns dels espais de la seva publicació Salvador Puig Antich, cas obert; el 26 de setembre es farà una ruta amb Marcel Fité a partir de La veritable història del llibreter assassí de Barcelona; o el 27 de setembre Maria Carme Roca convida a conèixer la Barcelona que va viure Clotilde Cerdà a la segona meitat del segle XIX i principis del segle XX seguint el seu llibre Les illes interiors.

Trobareu tots els itineraris de La Setmana del Llibre en Català, aquí.