Engega la campanya 'Llegir, al centre dels teus plans'

..
17/07/2024 - 07:00 h

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya posa en marxa una campanya de foment de la lectura, una de les iniciatives contemplades dins del Pla Nacional del Llibre i la Lectura aprovat pel Govern el juliol del 2023 amb l’objectiu d’incentivar l’hàbit lector i incrementar els índexs de lectura, especialment en català. L’eslògan de la campanya és Llegir, al centre dels teus plans i gira a l’entorn de la idea que tothom pot llegir en una multitud d’ocasions i formats. La campanya reivindica que el llibre és sempre un entreteniment de qualitat que crea benestar, coneixement i vincles, per a totes les edats i situacions.

La campanya parteix de la coneguda fórmula “Sofà, pel·li i manta” i la transforma en un “Sofà, llibre i manta”. A partir d’aquesta idea d’apostar per la lectura com a pla, la gràfica en qüestió desenvolupa una varietat de situacions en les quals es pot llegir: gaudir d’un bon llibre en paper al sofà, d’un llibre electrònic al transport públic, o d’un audiollibre mentre caminem per la muntanya, per exemple. La campanya anima a imaginar altres situacions possibles en les quals la lectura també hi encaixaria.

En consonància amb el Pla Nacional del Llibre, la campanya té com a propòsit impulsar l’hàbit lector, independentment de l’origen o el rerefons sociocultural d’aquells que el practiquen, obrint nous espais per a la lectura i vinculant-la directament al benestar.

Més informació, aquí.