Julià Guillamon i Albert Planas publiquen un llibre sobre l'artista gràfic America Sanchez

288 pàgines recullen la trajectòria professional d’un dels artistes gràfics més importants, trencadors i independents de la història del disseny a Barcelona. Albert Planas i Julià Guillamon han posat en negre sobre blanc la vida i obra d’America Sanchez (Buenos Aires, 1939), sobretot des de la seva arribada a la ciutat comtal.

El volum, coeditat per l’Ajuntament de Barcelona i Galaxia Gutenberg, fa esment dels moviments contraculturals i el boom del disseny dels anys vuitanta i noranta fins a les estratègies gràfiques, l’obra de creació paral·lela al disseny gràfic i la fascinació d’America Sanchez per la gràfica popular i de carrer. La part central de l’obra l’ocupen els dissenys de marques fets pel protagonista del llibre. Tot acompanyat d’un àlbum ric i complert de la seva obra gràfica. De lectura independent, America Sanchez a Barcelona s’ha elaborat a partir de l’exposició America Sanchez. Clàssic, modern, jazz i tropical, dissenyada també per Planas i  Guillamon.

L’empremta d’America Sanchez a Barcelona és immensa, els seus dissenys han circulat i circulen per tota la ciutat: Vinçon, Teatre Nacional de Catalunya, Museu Picasso, Taxi Barcelona, Tricicle, Furest, L’Auditori, Hospital Clínic i Provincial de Barcelona, Grec 90, candidatura olímpica de Barcelona92, Parc de Collserola, El Víbora, Gala, Torraspapel, Moritz, Enri, Laie llibreria-cafè, Pedralbes Centre, Jardí Botànic de Barcelona, Dos palillos, VilaWeb, Globe, Yanko, KGB, Casa Camper Barcelona o Roberto Verino, entre d’altres.

Més informació sobre el llibre, aquí.