L’Atles MUHBA d’Història de Barcelona posa la ciutat davant del mirall

"L’Atles MUHBA d’història de Barcelona", coordinat pel Museu d’Història de Barcelona, és el primer atles històric de la ciutat que es publica. Som davant, per tant, d’una obra original, innovadora i, sens dubte, de referència per a especialistes i també per a la ciutadania. Una publicació amena pel contingut visual, amb cartografies, mapes i fotografies de gran qualitat, i rigorosa pels continguts textuals, fets per autèntics especialistes de la història de Barcelona.

..
08/09/2023 - 11:18 h

L’Atles MUHBA d’Història de Barcelona posa la ciutat davant del mirall per interrogar-ne els temps i els espais. La primera part ressegueix la trajectòria històrica de Barcelona, abordant les opcions —i les contradiccions— de les seves elits i majories. Cada capítol té un text general que permet interrogar les peces de les col·leccions del museu, traçar una aproximació cartogràfica a l’estructura urbana, descriure la visió geopolítica del moment i oferir una mirada sobre el paisatges contemporanis.

La segona part aborda temes estratègics de la Barcelona del segle xx, i la tercera mostra la nova organització en xarxa del MUHBA, nou museu de la ciutadania, amb 55 sales ubicades en espais patrimonials per tota la ciutat.

Els textos són d’especialistes en la història de la ciutat com Borja de Riquer, Oriol Nel·lo, Francesc Vilanova o Mercè Tatjer, entre d’altres. En definitiva, una obra que deixarà empremta i que serà imprescindible per als amants de la història i la ciutat.