Pèl i Ploma, el pòdcast que fusiona art i literatura. Un projecte del MNAC i Biblioteques de Barcelona
El MNAC i Biblioteques de Barcelona estrenen Pèl & Ploma, el pòdcast que fusiona art i literatura. Hi participen experts en art del museu i Pol Guasch, Maria Climent, Jorge Carrión, Raül Garrigasait i Carlota Gurt. Primer pòdcast: 19 de novembre de 2024.
Al llarg de 5 episodis, escriptors i experts en art del Museu Nacional d’Art de Catalunya comparteixen la seva mirada sobre algunes de les obres de la col·lecció.
A cada episodi, un autor proposa un text propi, inspirat en una obra d’art del Museu, que és el punt de partida d’una conversa relaxada sobre la literatura, l’art i la vida en general. En algun cas es tractarà de textos especialment creats per a l’ocasió i en altres, d’algun fragment ja publicat, que l’autor o autora posarà en relació amb l’obra d’art escollida.
El pòdcast Pèl i Ploma ret homenatge a la revista literària del mateix nom dirigida per Ramon Casas i amb Miquel Utrillo com a redactor en cap, i de la qual es van editar 100 números entre el 1899 i el 1903.
Produït pel Museu Nacional d’Art de Catalunya i Ràdio Maconda, la ràdio comunitària de Biblioteques de Barcelona, recull i actualitza, des de la contemporaneïtat, l’esperit de trencament i modernitat d’una publicació clau de la cultura del país.
El primer d’aquests pòdcasts es publicarà el 19 de novembre, tant al Canal +MNAC com a Ràdio Maconda, la ràdio comunitària de Biblioteques de Barcelona. Es tracta d’una conversa entre Pol Guasch i la conservadora de fotografia del MNAC Roser Cambray, en què es parla sobre la fotografia de Charles Clifford Muralla del mar i fortalesa de Montjuïc (Barcelona). Els altres autors i autores que participen en aquesta sèrie són Maria Climent, Jorge Carrión, Raül Garrigasait i Carlota Gurt.
El pòdcast es pot seguir a través del Canal + MNAC i a Ràdio Maconda i, a més de la conversa enregistrada davant de l’obra d’art a les sales del Museu, inclou la locució del text per part de l’autor o autora des de l’estudi de Ràdio Maconda, situat a la Biblioteca Gabriel García Márquez.