Un llibre reuneix els millors especialistes sobre Domènech i Montaner

En l’any del centenari de la mort de Lluís Domènech i Montaner, l’Ajuntament de Barcelona i Triangle Books reuneixen en un sol llibre els millors especialistes sobre l’arquitecte i sobre els seus edificis, amb la finalitat d’entendre la polifacètica personalitat d’un artista cabdal en la història de l’art europeu i interpretar la seva obra.

..
13/12/2023 - 10:05 h

El volum porta per títol Lluís Domènech i Montaner. Home de la Renaixença. Arquitecte del Modernisme, i es presentarà dilluns, 18 de desembre, a les 18.00 hores, a la Sala d’Assaig de l’Orfeó Català del Palau de la Música Catalana. Hi participaran Mireia Freixa, editora del llibre, i Marta Grassot, directora del Centre de Documentació de l’Orfeó Català, així com Clàudia Sanmartí, de la Fundació Lluís Domènech i Montaner, i Gemma Martí, del Centre d’Estudis Lluís Domènech i Montaner, ambdues cocomissàries de l’Any Domènech i Montaner 2023. Clourà l’acte Lluís Domènech i Girbau, membre del Patronat de la Fundació Orfeó Català – Palau de la Música Catalana i vicepresident de la Junta Directiva de l’Orfeó Català.

El llibre comença amb uns articles introductoris que presenten l’arquitecte en el context de l’Art Nouveau europeu i n’expliquen les diferents facetes: cívica, política, acadèmica, etc. Continua amb les monografies dels seus edificis, des de l’Editorial Montaner i Simon (1979-1881) fins a la Casa Fuster (1908-1911) passant, és clar, pel Palau de la Música o l’Hospital de Sant Pau, tots dos patrimoni mundial.

Més informació