“Un món de cultura”, la nova ruta del Raval Cultural

El Raval Cultural ofereix una nova ruta guiada pel barri. En aquest cas, la temàtica versa sobre el llibre del ninotaire Lluïsot: “Un món de cultura” que retrata, amb el seu to irònic i subtil, el dia a dia del Raval. La intenció que hi ha al darrere d’aquest nou recorregut és la de presentar el Raval més desconegut, el diari, aquells racons i locals desconeguts que apareixen reflectits en el llibre.

En aquest sentit, la ruta inclourà la visió de veïns i veïnes del barri, a més de comerciants, que podran explicar als participants com és això de viure al Raval. Un barri que “és un món en si mateix. El barri més cosmopolita del món”, en paraules de Lluïsot. Ens trobem al barri amb una densitat cultural més gran del món, amb més de 300 recursos culturals en poc més d’un quilòmetre quadrat.

Com reflecteix Lluïsot en els textos que acompanyen el llibre, en pocs anys, l’antic barri xino s’ha convertit en el centre cultural de referència. “Hi ha de tot, museus, mesquites, claustres romànics, universitats, galeries, cellers, bars centenaris, teatres, actors, cabarets, pidolaires, biblioteques, emigrants de tots colors, noctàmbuls, culturetes, golafres, vedets, motxillers, poetes, trilers…” i un llarg, llarg, etcètera. Reflectir tota aquesta essència amb el màxim de rigor possible és el que pretén la ruta “un món de cultura”. Les dues primeres dates en què s’oferirà són el dijous 31 de juliol i el divendres 1 d’agost. Podeu inscriure-us ja en aquest enllaç.