'Victòria dels Àngels. Tot semblava tan senzill'

El Palau de la Música va acollir la presentació del llibre 'Victòria dels Àngels. Tot semblava tan senzill', una biografia escrita per Pep Gorgori i coeditada per l'Ajuntament de Barcelona i FICTA Edicions. En l'acte van intervenir l'autor, Pep Gorgori; Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música, i Helena Mora, presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles, acompanyats amb l'actuació musical de la soprano Montserrat Seró i el pianista Albert Guinovart.

..
03/05/2024 - 15:59 h - Cultura i lleure Ajuntament de Barcelona

El passat dimarts 16 d’abril, el Palau de la Música es va convertir en el marc ideal per celebrar i desvelar detalls fascinants sobre la vida de la llegendària soprano barcelonina, Victòria dels Àngels, amb la presentació del llibre ‘Victòria dels Àngels. Tot semblava tan senzill’.

La biografia escrita per Pep Gorgori, periodista i reconegut musicòleg, parteix d’un detallat estudi dels documents personals i professionals de la soprano (1923-2005). L’autor ens ofereix una mirada íntima a la vida de Victòria dels Àngels López García. "El títol era una frase d’ella d’una carta al seu pare. La sents cantar i tot semblava molt senzill, però realment va tenir una vida molt difícil", va explicar Pep Gorgori, captant l’essència complexa i humana de la soprano.

A través d’aquesta biografia, es rendeix homenatge no només a la carrera artística de la soprano barcelonina, sinó també a les dones que van viure una època de penúria i discriminació de gènere. Victòria dels Àngels va fer de la seva música un acte de rebel·lió i una font d’inspiració.

Mercedes Conde, directora artística adjunta del Palau de la Música, va ressaltar la profunda exploració del llibre en afirmar que "aquesta biografia és un relat fascinant. Amb moltes arestes desconegudes de Victòria dels Àngels". Helena Mora, presidenta de la Fundació Victoria de los Ángeles, va afegir que "Pep Gorgori ha captat la seva essència. Era una dona de veritat".

Actuació musical en homenatge a Victòria

L’acte de presentació es va completar amb una impressionant actuació musical on la soprano Montserrat Seró i el pianista Albert Guinovart, repertorista habitual de Victòria dels Àngels, van interpretar obres de Fauré, del mateix Guinovart i ‘El cant dels ocells’ de Pau Casals.

La biografia ha estat coeditada per l’Ajuntament de Barcelona i FICTA Edicions.

Més informació