Biblioteca

Es va inaugurar l'any 1990 i va ser ideada pels arquitectes Beth Galí, Màrius Quintana i Antoni Solanas. Va ser el primer edifici de la ciutat concebut com a biblioteca i el primer, també, de disposar de catàleg automatitzat.

Porta el mateix nom que el parc, antic escorxador de la ciutat, en homenatge a un dels artistes catalans més reconeguts internacionalment. El parc també llueix una de les seves escultures més emblemàtiques, Dona i ocell, de 22 metres d'alçària.

La biblioteca ocupa una superfície de 750 metres quadrats i la componen dos edificis, l'ala infantil a la banda mar i l'ala d'adults a la banda muntanya, connectats entre si per una passera de vidre. Les dues ales disposen de planta baixa i altell.

A més, incorpora millores d'eficiència energètica, s'ha millorat la qualitat i el consum de la il·luminació; s'han canviat màquines i renovat circuits del sistema de climatització que faran que la biblioteca sigui més confortable i tingui menys consum, i s'han instal·lat plaques fotovoltaiques a la coberta.