Visites guiades

Adults

Es fan visites concertades en què es dóna la benvinguda al grup, se li explica breument què trobarà a la biblioteca, quins espais hi ha, els materials que s'hi poden consultar i els serveis que s'hi ofereixen. També s'explica com s'utilitza el catàleg i com fer ús del servei d'internet.

Cal concertar cita prèviament.

Infants

Dins l'àrea infantil de la biblioteca se segueix una metodologia de visites escolars per a diferents franges d'edats per poder treballar els diversos aspectes i donar, així, continuïtat a través dels diferents cursos escolars.

Què es fa a les visites escolars?

  • De 2 a 5 anys: explicar què és la Biblioteca Joan Miró. Donar a conèixer el funcionament de la biblioteca (carnet, préstec, normes de comportament) i les activitats infantils. Presentar contes per al cicle preescolar i explicar-ne un.
  • De 6 a 8 anys: explicar què és la Biblioteca Joan Miró, explicar-ne el funcionament (carnet, préstec, normes de comportament) i les activitats infantils. Ensenyar on es troben els diversos tipus de documents dins l'àrea infantil. Presentar contes per al cicle inicial.
  • De 9 a 11 anys: explicar què és la Biblioteca Joan Miró. Explicar el funcionament de la biblioteca (carnet, préstec, normes de comportament). Ensenyar la CDU (classificació decimal universal). Presentar contes per al cicle mitjà. Ensenyar la consulta del catàleg i Genius (catàleg dedicat als infants).
  • De 12 a 14 anys: explicar què és la Biblioteca Joan Miró. Ensenyar a consultar el catàleg. Explicar les obres de referència, i donar a conèixer àlbums il·lustrats.

A la Biblioteca Joan Miró també s'ofereix a les escoles i els instituts del barri la possibilitat de fer visites guiades "a mida" per la biblioteca.

Cal concertar dia i hora de visita prèviament.