Fons Paco Camarasa

La Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, especialitzada en novel·la negra, allotja des del febrer del 2019 el donatiu que Montse Clavé, companya del llibreter Paco Camarasa, ha fet a Biblioteques de Barcelona. El fons seleccionat s’incorpora a un centre d’interès en homenatge tant a Paco Camarasa com a la seva llibreria, Negra y Criminal.

Paco Camarasa (València, 1950 - Barcelona, 2018) va dirigir durant dotze anys la llibreria Negra y Criminal, especialitzada en novel·la negra i ubicada al barri de la Barceloneta.  Durant més de deu anys va ser conductor del club de lectura de novel·la negra de la Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró.  Va ser comissari del festival BCNegra fins el 2017, any en què va rebre la Medalla d’Or al Mèrit Cultural de Barcelona.

El fons està integrat principalment per novel.la negra, sobre la base del llibre que va escriure Camarasa, Sangre en los estantes (Destino), en el qual va fer una selecció dels imprescindibles del gènere. També hi destaquen llibres d’assaig sobre gènere negre i policíac i llibres signats pels autors. Les persones amants del gènere també hi trobaran llibres de col·leccions conegudes com “Cua de Palla” d’Edicions 62 o “Etiqueta Negra” de l’Editorial Júcar.