Exposició “Directe als ulls. Retrat(s) d’Ana Portnoy (1950-2020)”

BCNegra. La mostra de la fotògrafa aplega un bon nombre de retrats d’autors i autores de novel•la negra.

Inauguració de l’exposició: divendres, 4 de febrer, a les 18.30 h

Nascuda a Buenos Aires, Ana Portnoy va arribar a Barcelona el 1977 i, com a fotògrafa, li agradaven la gent i les històries de la nostra ciutat. Sabia treure la màscara a les persones que retratava i els apuntava directe als ulls per ensenyar-nos-les per dins. Les seves són fotos farcides d’històries, naturalitat i veritat.

La mostra de la fotògrafa Ana Portnoy, homenatjada fa un any a BCNegra 2021, aplega un bon nombre de retrats d’autors i autores de novel·la negra. Són fotos a cor obert, senzilles, reveladores. Presentades fa un any a la Biblioteca Jaume Fuster, a partir d’ara s’estaran de forma permanent a la Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró especialitzada en el gènere, depositària, des del 2019, del fons del desaparegut llibreter i comissari de BCNegra Paco Camarasa.

Amb la participació de Juan Portnoy, fill de la fotògrafa, Joaquim Noguero, comissari de l’exposició, i Carlos Zanón, comissari de BCNegra.

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.