Final de temporada del Technovation Girls 2022

Tecnologia. L'equip Technofive ha passat a la següent fase amb una app per ajudar als animals

La representació femenina en el sector tecnològic segons la Comissió Europea és només d’un 15,6% del total espanyol. És important apropar la tecnologia a les nenes, ja que és un sector en creixement exponencial, amb alta demanda i fonamental en la societat del segle 21.

El projecte Technovation Girls els permet aprendre tecnologia i innovació. Des del 2010, més de 25.000 noies de 100 països diferents han participat en aquest projecte, que aquí a Catalunya impulsa l’associació Espiral, Educació i tecnologia i la seva xarxa de voluntàries.

Tots els continguts s’expliquen a través d’un repte, on durant 12 setmanes les noies han de programar una aplicació mòbil que resolgui un problema. Les joves han dissenyat les aplicacions treballant programació bàsica d’algoritmes i pseudocodi, bases de dades i funcions, variables, condicionals, sensors o inclús la Intel·ligència Artificial.

A l’actual edició del Technovation han participat dos grups de noies des de la biblioteca del Poblenou. Els dos equips amb l’ajuda de les mentores han creat dues apps amb la intenció d’ajudar a millorar el món.

El grup de les Mantis Orquídies amb edats d’entre 9 i 11 anys i format per l’Ari, l’Helena i la Jan, han desenvolupat una app sobre el canvi climàtic amb informació, consells, localització de punts verds, etc. per aconseguir més conscienciació i més accions protectores envers el planeta. I el grup de les Technofive d’edats d’entre els 11 i 14 anys i format per la Clara, la Cloe, la Noa, la Sílvia i la Maria, han desenvolupat una app sobre les mascotes per tal de donar informació sobre les característiques,  necessitats i cures dels animals, així com, on trobar els productes, les atencions, els veterinaris, les associacions i els refugis propers, etc. amb la finalitat de conscienciar en l’adopció, en la cura i la protecció dels mateixos.

Les dues apps han estat creades amb dedicació durant el curs 2021-2022 amb les trobades dels dos grups i les mentores corresponents, la Jhetzabeth i la Paula. Finalment el grup de Technofive ha estat escollit per  passar a la següent fase on hauran de presentar l’aplicació conjuntament amb altres grups que també han estat escollides.

Des de la biblioteca del Poblenou volem felicitar els dos grups per la feina feta i sumar-nos a l’alegria de seguir en la següent fase amb una de les apps que han desenvolupat, la de PETCARE.

Technovation Girls és un projecte d’Iridescent, promogut a Catalunya per Espiral, Educació i Tecnologia amb el suport del Consolat General dels EUA a Barcelona

Les activitats són gratuïtes i estan obertes a tothom. Segueix i comenta aquestes activitats amb #AmericanSpaceBCN.

Us animem a participar en futures edicions! Només caldrà que t’apuntis a la biblioteca o per correu electrònic b.barcelona.ma@diba.cat quan s’iniciï el període d’inscripcions.