Torna la nova edició dels tallers EstàsON

Cursos digitals. Biblioteques de Barcelona i Barcelona Activa ofereixen una programació que té com a objectiu fomentar l’interès per la ciència i la tecnologia en els infants i joves d’entre 6 i 12 anys.

Ja us podeu inscriure als primers cursos del segon trimestre 2024.

Recordeu que per a inscriure’s als cursos cal tenir el carnet de Biblioteques de Barcelona. Les inscripcions també es poden fer a la mateixa biblioteca.

TALLERS PER A NENES I NENS DE 6 A 8 ANYS

La màgia de l’aigua
10 places. Entre 6 i 8 anys
Mitjanant diferents experiments, aprendrem quines són les propietats de l’aigua i que és el que la fa ser un líquid tant especial. Coneixerem el cicle de l’aigua, la necessitat que té per la vida i la importància de no contaminar-la a través d’experiments manipulatius i demostratius
Dimarts 14 de maig (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

Els secrets ocults de la ciència
10 places. Entre 6 i 8 anys
A través d’experiments sorprenents descobrirem com la ciència ens mostra els seus secrets amagats. Els participants descobriran missatges i substàncies ocultes pels nostres ulls i utilitzaran l’experimentació per donar forma i color als secrets millor guardats de la natura que ens envolta d’una manera divertida i entretinguda.
Dimarts 28 de maig (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

STEAM juguem a programar robots
10 places. Entre 6 i 8 anys
A través de diverses dinàmiques descobrirem què és la programació i aprendrem a programar un robot bee-bot. Ens divertirem construint un taulell gegant del joc de l’oca i, un cop fet, jugarem al nostre joc emprant els robots bee-bots com a fitxes del joc.
Dimarts 11 de juny (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

El misteri dels colors
10 places. Entre 6 i 8 anys
A través de l’experimentació amb prismes i CD comprendrem quin paper té la llum amb els colors que veiem al nostre voltant. Jugarem amb els colors fent cromatografies, és a dir, descomponent els colors secundaris en primaris, i utilitzarem la capil•laritat de l’aigua per generar colors secundaris. Finalment crearem un pèndol amb material reciclat, on afegirem pintura per dibuixar un petit mural cadascú que ens emportarem a casa.
Dimarts 25 de juny (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

TALLERS PER A NENES I NENS DE 9 A 12 ANYS

Les bases de la programació
10 places. Entre 9 i 12 anys
El pensament computacional és un mètode per abordar un problema complicat de manera sistemàtica, dividint-lo en parts més petites, i finalment, trobant solucions. Així és com també funcionen els ordinadors, fan diferents passos abans d’arribar a una solució final que es pugui aplicar a un problema en concret.
Dimarts 21 de maig (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

Un viatge al món mineral
10 places. Entre 9 i 12 anys
Mitjançant diferents activitats coneixerem diferents minerals i algunes de les seves increïbles propietats com la fotoluminescència, el magnetisme o la conductivitat. Depenent de les seves característiques, anirem descobrint diferents minerals en forma de gimcana.
Dimarts 4 de juny (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

Il·lumina’t amb l’STEAM
10 places. Entre 9 i 12 anys
Entendrem com funcionen els circuits elèctrics i els seus elements principals. Crearem una làmpada amb materials senzills, posant en pràctica el que hem après sobre els circuits, la decoraran i se la podran emportar a casa.
Dimarts 18 de juny (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

El misteri de la llum i els colors
10 places. Entre 9 i 12 anys
Realitzarem diferents experiments i dinàmiques participatives per entendre què és la llum i de què està composta i a través de l’experimentació amb prismes i CDs comprendrem quin paper juga amb els colors que veiem al nostre voltant. Experimentarem amb d’iridescència i finalment, amb l’ajuda d’unes boles que reaccionen amb la llum UV farem unes polseres i entendrem com la llum del sol també ens pot afectar negativament.
Dimarts 2 de juliol (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

STEAM pel medi ambient
10 places. Entre 9 i 12 anys
Descobrirem què és la programació. A través de dinàmiques aprendrem a programar i crearem el nostre primer programa amb Scratch. Aprendrem quines són les necessitats d’una planta per viure i, a partir d’aquí, ens endinsarem en la robòtica i dissenyarem un sensor, amb Makey-Makey, que ens ajudi a saber quan la nostra planta necessita que la reguem.
Dimarts 9 de juliol (17:30-19:30 h)
Cal inscripció prèvia

Més informació