Ampliació del servei de préstec a domicili

Servei de préstec. A partir de dimarts 25 de maig, s'amplia el servei de préstec a domicili per a persones grans, persones amb mobilitat reduïda i persones en situació d’aïllament preventiu per la covid-19.

A partir de dimarts 25 de maig, s'amplia el servei de préstec a domicili per a persones grans, persones amb mobilitat reduïda i persones en situació d’aïllament preventiu per la covid-19.

Les biblioteques municipals de Barcelona ofereixen un servei de préstec domiciliari adreçat a tots aquells usuaris amb dificultats de mobilitat o de visió i a aquells que es trobin en situació d’aïllament preventiu a causa de la covid-19. Per fer ús d’aquest servei, només cal que la persona usuària contacti amb la seva biblioteca més propera, i aquesta es farà càrrec de fer-li arribar els documents que hagi sol·licitat en préstec.

Recordem que Biblioteques de Barcelona també ofereix el servei telefònic Lectura a cau d’orella.

Qui hi pot accedir?
Totes aquelles persones amb dificultats de mobilitat temporal o permanent (malaltia crònica, persones en període de convalescència, persones amb discapacitats físiques, gent gran amb dificultats de mobilitat, persones en situació d’aïllament preventiu a causa de la covid-19, etc.). El servei també s’adreça als centres de dia, residències i centres assistencials i sociosanitaris.

Quin tipus de documents es poden sol·licitar en préstec i quants?
Tots els documents es presten habitualment a la biblioteca. Revistes, novel·les, biografies, assajos, pel·lícules en DVD, música en CD… Una gran oferta entre la que triar. L’usuari demana els documents que li interessin del nostre catàleg, i la biblioteca els hi farà arribar a casa.

El carnet de Biblioteques de Barcelona permet agafar en préstec, de manera gratuïta, un total de 30 documents de qualsevol de les biblioteques de la xarxa municipal. Cada document es pot tenir en préstec durant 30 dies, prorrogables fins a un màxim de tres mesos, sempre que els documents no estiguin reservats.

Què cal fer per tenir més informació?
Trucar per telèfon o enviar un missatge de correu electrònic a una de les biblioteques de la xarxa de Biblioteques de Barcelona.

Què cal fer per accedir al servei?
Posar-se en contacte, telefònicament o per correu electrònic, amb la biblioteca més propera al vostre domicili i sol·licitar el servei. Una vegada sol·licitat el servei, la biblioteca farà arribar al domicili de l’usuari el material que aquest hagi demanat en préstec.

No dubteu de fer-nos els suggeriments que considereu necessaris ni deixeu de manifestar-nos les vostres preferències.

Quan s’oferirà aquest servei?
El repartiment i la recollida al domicili de l’usuari es farà els dimarts i els dijous, de 9.00 a 14.00 hores.

Què cal fer per retornar els documents?
Tornar a contactar amb la biblioteca per concertar la recollida dels documents. Si l’usuari vol demanar nous documents en préstec, pot aprofitar per sol·licitar-los.

Les persones en situació d’aïllament preventiu per la covid-19 podran gaudir del servei de lliurament de documents a domicili, no del de recollida. Aquests usuaris hauran d’encarregar-se personalment de retornar els documents a la biblioteca, un cop superat el període d’aïllament i abans d’exhaurir el termini de préstec.