Nova temporada de Ràdio Maconda

Ràdio Maconda. Aquesta tardor, Ràdio Maconda, la ràdio comunitària de Biblioteques de Barcelona, continua amb emissions regular de programes culturals, projectes educatius i noves propostes!

Ràdio Maconda és un projecte radiofònic realitzat per Biblioteques de Barcelona i forma part de la Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona. L’estudi de ràdio és a la Millor Biblioteca del Món 2023, la Biblioteca Gabriel García Márquez.

Les emissions regulars de continguts van començar al febrer d’aquest 2023. Els primers programes i les càpsules d’àudio sumen un total de més de 70 pòdcasts!

Per l’estudi de Ràdio Maconda hi han passat: Carlota Subirós, Màrius Serra, Cabosanroque, Miquel Cabal, Alba Pujol, Eduardo Ruiz Sosa, David Guzmán, Begoña Gómez Urzaiz, Francesc Casadesús, Claudia Ulloa Donoso, Gustavo Faverón, Javier Pérez Andújar, Gemma López, Artur Estrada, Endika Rey, Anna Tarragó o el desaparegut Francisco Ibañez, entre altres.

Alguns dels programes més destacats són: El Chinchorro, programa ultra bibliotecari de recomanació de llibres vinculats a l’especialització de la Biblioteca Gabriel García Márquez, la literatura llatinoamericana; El repetidor: magazín d’actualitat cultural de les biblioteques i la ciutat; l’Aparador intempestiu: el programa de recomanacions literàries; Fons de prestatge: dedicat a comentar un llibre en profunditat; Planeta B, un espai de rareses musicals del catàleg, vinculat a l’especialització de la Biblioteca Vapor Vell; Invisibles: programa de llibres introbables i entrevistes a petites editorials; Gent que fa coses: trobades amb gent, del món de la música, l’art, o les lletres, que fan coses maques i honestes; Local Universal, programa de converses reposades amb protagonistes de la vida cultural de la ciutat: poetes, activistes, músics, periodistes; (Di)vulgateca, és el pòdcast meta-bibliotecari de Ràdio Maconda, un espai per difondre, dissertar i divulgar curiositats de les biblioteques; Ruta 40: proposa rutes de cultura històrica d’obres que es troben a les mateixes biblioteques de Barcelona; Sopa y seco, una singular proposta de cuina i literatura; Tinta a volum: àudio càpsules literàries; Altres mons: un nou espai de narracions breus d’obres infantils per a la canalla…

Aquesta tardor, Ràdio Maconda, estrena temporada amb un nou programa Interior Maconda, dirigit i presentat per l’Albert Lladó. Un cop al mes, Lladó conversa amb referents de la literatura, l’art, la ciència i el pensament, en un diàleg que es podrà seguir en directe a l’estudi de la ràdio. La primera entrevista, el 14 d’octubre, serà al pensador i professor de filosofia Joan-Carles Mèlich.

Ràdio Maconda és un espai participatiu, una eina oberta de comunicació de les Biblioteques de Barcelona, fet per persones de les biblioteques, i que també té com a objectiu important acollir, acompanyar i desenvolupar projectes per a la comunitat. Per això, la ràdio ha treballat amb centres educatius del Districte de Sant Martí realitzant tallers de formació de ràdio per a l’alumnat; podeu escoltar el programa especial Aula Maconda fet per joves  de 10 escoles i instituts.

Escolteu Ràdio Maconda!

Més informació