Espectacle de Yinka Esi Graves

Traductor de google :

Una bailaora amb arrels africanes posa el seu talent al servei de la nova lectura de Carmen que ens proposa l’artista Wu Tsang.

La bailaora Yinka Esi Graves respon a la nova instal·lació cinematogràfica de Wu Tsang a la Capella del MACBA. La instal·lació de vídeo i so multicanal de Tsang forma part de la seva exploració del mite de Carmen, la jove flamenca/gitana que va inspirar la cèlebre —i, alhora, problemàtica— òpera del compositor francès Georges Bizet al segle XIX. La ficció de Carmen està ambientada a Sevilla, on Graves viu actualment i, a través de la seva pròpia obra, s’endinsa en les mitologies del flamenc i els seus “sons negres”. Graves i Tsang participen en un diàleg permanent sobre la multiplicitat de Carmen a través d’una improvisació flamenca en directe, acompanyades a la bateria per Remi Graves.

Yinka Esi Graves és una artista londinenca de pare jamaicà i mare ghanesa que va venir a Espanya atreta pel flamenc i que ha esdevingut una coneguda bailaora ... encara que tingui un nom ioruba. Indaga en la memòria del flamenc, un ritme que, diu, té un caràcter espiritual que el connecta directament amb les danses africanes. Al Grec 2021 Festival de Barcelona la vam veure acompanyant amb el baile la cantant Buika en el seu concert al Teatre Grec i, més recentment, al Grec 2023, hem vist el seu espectacle The Disappearing Act , que es presenta en l’edició d’enguany del Festival d’Avinyó.

Interpretació: Yinka Esi Graves ( baile ), Remi Graves (bateria)

Horarios

Museu d'Art Contemporani de Barcelona - Espai Capella

Dirección:
C Àngels, 7
Districto:
Ciutat Vella
Barrio:
el Raval
Ciudad:
Barcelona