Com es fa un llibre. Els invisibles

Món literari. Qui són i què fan les agents literàries? Què és un editor de taula? Com treballa un escriptor a l'ombra?

Fins on pot arribar a corregir un corrector d’estil? I qui és el dissenyador hi ha al darrera d’aquelles cobertes que tant ens agraden o les lletres tan petites que fan que no les puguem llegir? Hem convocat un representant de cada ofici i intentarem fer-los parlar de tots aquells secrets professionals que amaguen.

A càrrec de Miquel Adam.

Dimarts dia 5 d’octubre a les 18.30 h. Maria Cardona, agent literària de Pontas Agency.
Temudes per uns, estimadíssimes per uns altres, l’ofici de les agents literàries està envoltat de misteri. Quin són, per què hi són, a qui serveixen i quin paper tenen en el mercat mundial de la literatura són coses que segur que sortiran a conversa en aquesta sessió.

Dimarts dia 19 d’octubre a les 18.30 h. Enric Jardí, dissenyador del món del llibre. 
Darrera de cada coberta de llibre hi ha art i ciència. La maquetació de la pàgina, l’elecció de la tipografia, obeeix a una tradició centenària que comença amb la invenció de la impremta. Enric Jardí és un dels millors experts en la matèria, i ens ensenyarà a llegir en imatges, a jutjar cobertes i a fixar-nos en coses de les pàgines d’un llibre que mai hauríem imaginat.

Dimarts dia 26 d’octubre a les 18.30 h. Rudolf Ortega, corrector i lingüista. 
La figura del corrector és essencial en el món del llibre. Importantíssima. En canvi, no mereix cap menció a la coberta i amb prou feines el trobarem citat a la pàgina de crèdits. La seva feina consisteix en ser invisible. Només és visible quan detectem una errata en el text. Però la feina d’un corrector no es limita a corregir l’ortografia de l’autor. També és un cirurgià de la seva ànima: el seu estil.

Dimarts 2 de novembre a les 18.30 h. Jordi Puntí.
Un editor necessita un editor de taula per poder ser editor. Un editor de taula sol ser discret i treballador, organitzat, sofert i tenir uns ulls observants. És el cap de la sala de màquines, el rei dels invisibles. Sense la seva agenda, la seva experiència i el seu sentit comú, un editor de renom no seria res.

Totes les activitats estan adaptades a les mesures de seguretat i protecció davant de la covid-19. És obligatori l’ús de la mascareta.