Gràcia

La col·lecció local està formada per tot tipus de documents relacionats temàticament amb el barri de Vila de Gràcia i Camp d'en Grassot i Gràcia Nova, que poden ser útils per a l'estudi d'aquesta part de la ciutat, tant del passat com de l'actualitat o del futur.

També s'inclouen llibres, revistes i audiovisuals que parlin de Gràcia en general, quan és aconsellable per la seva importància.

Els materials que podeu trobar-hi són bàsicament obres que fan referència a la història, l'urbanisme, les entitats principals del barri, els costums i els veïns il·lustres.

Aquest fons inclou revistes històriques de Gràcia, com ara Or i Flama, Des del Nord, L'Independent de Gràcia, o de més actuals, com Línia Gràcia o Camèlies.

Així mateix s'hi guarden la major part dels fullets, cartells i programes de les entitats de més pes de la Vila.

Hi ha a l'abast del públic nombroses obres sobre la història i el funcionament de les principals entitats i esdeveniments del barri.

Així, hi trobareu exemplars sobre el Taller d'Història de Gràcia, el Centre Moral i Instructiu de Gràcia, Els Lluïsos, la Festa Major, els Castellers de la Vila, els Escoltes de Gràcia, el Centre Artesà Tradicionarius, la Festa de Sant Medir, etcètera.

També es disposa de llibres i reculls fotogràfics sobre els principals indrets, places i edificis històrics de l'entorn de la biblioteca, com ara l'edifici de l'Orfeó Gracienc, l'Oratori de Sant Felip Neri de Gràcia, la Casa Vicenç d'Antoni Gaudí, l'Hotel Casa Fuster, o el Teatre Lliure del carrer del Montseny, entre molts altres.

Disposeu d'un servei d'informació local a la tercera planta de la biblioteca, amb una bibliotecària referent pel que fa a aquesta part de la col·lecció. Els llibres i materials audiovisuals es poden consultar a la mateixa sala, i la major part els podeu agafar en préstec amb el carnet de les biblioteques de manera gratuïta.