Premi Punt de Llibre 2024

Status:
Altres
Termini de presentació:

Del 12 de gener al 12 de febrer de 2024 (ambdós inclosos)

Temes:
Ciutat
2024

Última actualització:

El premi Punt de Llibre s’emmarca dins el programa educatiu “El comerç i les escoles”, impulsat per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l’Ajuntament de Barcelona. El programa té per objectiu afavorir el coneixement de l’entorn cultural, social i històric de Barcelona mitjançant el comerç de barri i alhora educar per a un consum crític i responsable.

El premi pretén reconèixer els millors dibuixos fets pels escolars dels centres educatius presentats a l’activitat, el tema central dels quals és el comerç de proximitat explicat a través del llenguatge plàstic. Els dibuixos seleccionats s’editaran posteriorment en format de punt de llibre. Amb aquesta iniciativa es vol mostrar a la ciutadania la visió que l’alumnat té del comerç de proximitat mitjançant la distribució dels punts de llibre a tots els eixos comercials de la ciutat en la diada de Sant Jordi.

Es pot presentar al premi tot l’alumnat dels centres d’educació infantil, primària i secundària obligatòria i postobligatòria de la ciutat de Barcelona.

Els dibuixos es classificaran en les set categories següents:

I. Segon cicle d’educació infantil

II. Cicle inicial d’educació primària

III. Cicle mitjà d’educació primària

IV. Cicle superior d’educació primària

V. Primer i segon d’ESO

VI. Tercer i quart d’ESO, batxillerat i formació professional

VII. Educació especial

El tema central dels dibuixos és el comerç de proximitat, explicat a través del llenguatge plàstic.

Els dibuixos seleccionats s’editaran en format de punt de llibre i es distribuiran, en el marc de la campanya de Sant Jordi, als comerços dels eixos i associacions comercials de Barcelona. En total s’editaran 200.000 punts de llibre. 

En els punts de llibre hi apareixerà la informació següent: 

- El nom de l’autor o autora del dibuix 

- El centre educatiu al qual pertany 

- El curs que estudia 

Els alumnes premiats rebran un diploma i un obsequi. 

Els alumnes finalistes rebran un obsequi. 

Els centres educatius amb algun dibuix seleccionat com a guanyador rebran una quantitat suficient del punt de llibre perquè el distribueixin entre l’alumnat. La selecció de dibuixos escollits es comunicarà als centres docents per correu electrònic. 

L’acte de lliurament del premi Punt de Llibre tindrà lloc de manera presencial en dates properes a la diada de Sant Jordi 2024.

El període de presentació de les propostes serà d’un mes des de la publicació de la convocatòria al BOP (del 12 de gener al 12 de febrer).

Status:
Altres
Termini de presentació:

Del 12 de gener al 12 de febrer de 2024 (ambdós inclosos)

Temes:
Ciutat
2024