Primavera Verda 2020
Edició virtual

11/05/2020 > 31/05/2020

Degut a la situació de crisis sanitària que estem vivint des fa gairebé dos mesos, les activitats del cicle Primavera Verda no es poden realitzar com es habitualment. Per poder seguir oferint-vos una graella de propostes que ens ajudin a reflexionar i prendre consciència de la importància de tenir cura del planeta, us proposem una edició virtual d’aquest cicle, dedicat enguany a l'Emergència Climàtica!

La declaració d’emergència climàtica que ha signat la nostra ciutat, ha posat sobre la taula la necessitat de posar-se a treballar, de forma valenta i decidida per afrontar els efectes d’un canvi climàtic que ja és una realitat innegable arreu del món. Les mesures que caldrà adoptar necessiten de la implicació de tota la societat. Com a ciutadans i ciutadanes, hem de passar a l’acció! Us proposem un seguit d’activitats per prendre consciència d’aquesta greu problemàtica i conèixer quines alternatives hi ha i com podem fer-les nostres.

ACCIÓ COMUNITÀRIA: “DESCOLLFINA LA PRIMAVERA”.

La primera proposta en què us animem a participar és que aprofiteu els breus passejos que podem començar a fer pel nostre barri, en aquesta fase de des-confinament escalat, per observar els canvis de la naturalesa en l’esclat de la primavera! Quins arbres o plantes veieu florits a amb les fulles brotant? Els sabeu identificar? Quants ocells escolteu des de la finestra? Algú veu orenetes? Fes una foto i comparteix-la a les xarxes socials amb el hashtag #DesCollfinaLaPrimavera

L'exposició i les xerrades les podreu veure i seguir al nostre CANAL DE YOUTUBE

EXPOSICIÓ: “CONSUMIM FELICITAT?”

Del 11 al 31 de maig

Què ens diuen els 280 espots publicitaris que de mitjana veiem cada dia? Ens prometen que, participant d’aquesta societat de consum, aconseguirem la felicitat, però, realment és així? Aquesta exposició qüestiona la forma en què entenem i vivim el consum i analitza la connexió entre el model de consum i la felicitat. Cedida per ecologistes en acció.

Xerrada de presentació de l’exposició:

“DAVANT LA CRISI CLIMÀTICA: ELS MOVIMENTS SOCIALS PASSEM A L’ACCIÓ!”

Dimarts 12 de maig a les 19h

El canvi climàtic necessita de mesures concretes i valentes per fer-hi front. Coneguem les accions que les diferents entitats i moviments estan duent a terme per lluitar contra els efectes de la crisi climàtica i que ens afecta a tots i a totes.

A càrrec de Miquel Vallmitjana, membre d’Ecologistes en Acció - Barcelona


XERRADES I TAULES RODONES ON LINE

Us proposem un ventall de xerrades ON LINE que ens ajudaran a conèixer el treball que diverses entitats, col·lectius i grups ecologistes i veïnals estan duent a terme per fer front al canvi climàtic I els seus efectes negatius.

XERRADA ON LINE: “EL CONSUM AGROECOLÒGIC I DE PROXIMITAT. UN CANVI NECESSARIA PER FER FRONT A LA CRISI CLIMÀTICA”

Dijous 14 de maig a les 19h

El consum responsable, agroecològic i de proximitat en el camp alimentari, amb el suport als col·lectius de pagesos del territori, és un dels elements fonamentals en la lluita contra el canvi climàtic. A càrrec de Laia Serra de la cooperativa ambiental Tarpuna. 

XERRADA ON LINE: “CONSUM RESPONSABLE I CANVI CLIMÀTIC”.

Dijous 21 de maig a les 19h.

Les nostres decisions afecten, directament, al canvi climàtic. Podem afavorir-lo o mirar d'evitar-ne els seus efectes. Coneixerem com afecta el nostre model de consum a l'emergència climàtica i què podem fer per frenar-lo.

A càrrec de l'Espai de Consum Responsable de l'Ajuntament de Barcelona.

TAULA RODONA ON LINE: “BARRIS CONTRA EL CANVI CLIMÀTIC”

Dijous 28 de maig a les 19h

Els barris de la nostra ciutat estan prenent consciència del seu paper en la lluita ciutadana i col·lectiva per transformar-la en un lloc més habitable i saludable i per mitigar els efectes negatius del canvi climàtic. Amb la participació de representants de Lluïsos de Gràcia, Taula comunitària del Coll, Comissió Ecològica de Casa Orlandai, Plataforma d’afectades per l’Eix Verd de Vallcarca i Eixample Respira.

 

Organitza: Centre Cívic El Coll – La Bruguera.

Col·laboren: Serveis i entitats del Coll i Vallcarca, Aula ambiental del Bosc de Turull, Taula comunitària del Coll, Cooperativa de Consum Les Trementinaires, Barcelona + Sostenible, La Fàbrica del Sol, Espai Consum Responsable, Ecologistes en Acció, Cooperativa Tarpuna, Lluïsos de Gràcia, Casa Orlandai i Eixample respira.

 

On: https://www.youtube.com/channel/UCvDdbT5Ez6RfBjUcy56xMLw

Compartir