15è Cicle aDona't
Jornades feministes del Coll

De l’1 al 26 de març:

“Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor

Exposició comissionada i dissenyada per l’Institut Català de les Dones i Creación Positiva per reivindicar el dret a la llibertat sexual i seguretat de les dones en l’àmbit públic i privat.

Del 8 al 26de març

“Violències i desigualtat en temps de pandèmia”.

Podem dir que homes i dones han viscut de la mateixa manera el confinament? I com creiem que ha afectat a les seves vides? I en la seva realitat laboral? Aquesta exposició pretén contestar aquestes preguntes amb un recull de dades de recents estudis, notícies i articles de premsa.

“Mares, Àvies, Germanes i Amigues”

Concurs de dibuix-narració en el que els nens i nenes del barri fan un petit homenatge a aquelles dones que més s’estimen.

Termini de presentació de les obres: Divendres 5 de març

Exposició: A partir de l’11 de març de 2021 al Casal Infantil

Lliurament de premis: 11 de març a les 18.30h

Dijous 4 de març a les 18.30 h

Conferència: “Violències i desigualtats en temps de confinament”

Abordem com ha afectat el confinament en relació amb la dona des de diferents perspectives a més de visibilitzar els moviments i xarxes de suports feministes que s’han impulsat amb força arran de la crisi sanitària.

Amb la participació de Leticia Moy, experta en l’abordatge de violència masclista, les companyes de Lola no estas sola, projecte feminista d’acció comunitària i la xarxa de suport Veïnes per Veïnes.

Dimarts 9 de març a les 11.30 h

Taller: Dones i salut

Aquest taller adreçat a dones més grans de 60 anys, abordarà la relació entre dona i cos, reflexionant sobre els cicles de vida, l’atenció sanitària, el menyspreu cultural de la nostra salut i la medicina alternativa des d’una perspectiva de gènere i aprofundint en el coneixement de la nostra naturalesa per tal d’apoderar-nos. A càrrec de l’associació TRAMA.

Dimarts 9 de març a les 17h

COM ACOMPANYAR LA SEXUALITAT EN LA INFÀNCIA?

Aquest taller ofereix coneixements, recursos i estratègies per acompanyar la sexualitat dels teus fills i filles, així com un espai de trobada per a que Mares i Pares puguin compartir dubtes, experiències i informació.  A càrrec de l’associació GOGARA.

Dimecres 10 de març A LES 17h

VET-HO AQUÍ UNA VEGADA

Sessió de contes adreçada a infants de 5 a 8 anys, en què explicarem el conte Salvatge, de l'autora hawaiana Emily Hugues i aprofunditzarem sobre aquest.

Diumenge 14 de març a les 12.30h

Concert amb Alba Carmona

Aquest espectacle homenatja als cants populars partint de la música tradicional espanyola i el flamenc i viatja cap a altres llocs del món sense perdre l’essència comuna de la tradició oral.

Lloc: Plaça Laguna Lanao (davant del Centre Cívic)

Reserva d’entrada obligatòria: ccelcoll.inscripcionscc.com

Participació digital via XXSS

#aDonatAixòÉsViolència

Animem a totes les persones a fer una fotografia de situacions de violència de gènere quotidiana ja que existeixen un ampli ventall d’agressions que, amb major o menor intensitat, produeixen en la persona una sensació d’incomoditat, malestar i angoixa. Moltes vegades són àmpliament acceptades per la societat. Per tant, encara que costi, volem visibilitzar-les i compartir-les.

Penjarem les fotos a les XXSS amb el hashtag #aDonatAixòÉsViolència

 

Compartir