KINÈTIC presenta: "Mort a les cunetes"
De David Pintó i Joan Valentí

Divendres 9 de març a les 20.30 h

Preu: 5 €

MORT A LES CUNETES de David Pintó i Joan Valentí.

A partir del llibre “Mort a les Cunetes” d’Albert Fàbrega, del “Diari d’un emboscat” de Jaume Ollé (1918-2008), de relats d’en Pere Guixà i de l’article “La Capsa de fusta” del periodista Toni Cortès.

 

SINOPSI

El muntatge narra “La Fossa de Can Maçana”: l’afusellament de vuit republicans, civils, que van ser trets la nit del 9 de febrer de 1939, de la presó de Manresa i la fuga d’un novè, Josep Nin, que ho va poder explicar.

És un homenatge a: Joan Badia, Amadeu Casserres, Jaume Claret, Lluís Fàbrega, Camil Pujol, Maurici Sivila, Josep Talleda i Juli Zegri, (fills de Súria i Valls de Torroella) que van ser assessinats per les seves idees. I a persones, com la Teresa Mabras “La Maciana” de Castellolí, que tapaven amb terra i pedres les restes que sobresortien dels cadàvers mal enterrats vora de la carretera.

 

FITXA ARTÍSTICA

Direcció: David Pintó

Intèrpret: Joan Valentí “Nan”

Músic: Martí Marsal

Espai escènic, vestuari i atrezzo: Albert Pascual “Pascu”

Fotografia: Thaïs Buforn

 

Al finalitzar la funció, tenint en compte la bona rebuda de la proposta en el seu primer any, tindrem la segona edició del COL·LOQUI POST-KINÈTIC, aquesta ocasió dinamitzat per estudiants de l’escola Eòlia. Una oportunitat per a conèixer de més aprop la companyia que presenta l’espectacle, el procés de creació i l’obra en sí.

 

Compartir