ESCÈNIC presenta: "Ragazzo"
de Lali Álvarez

Dijous 22 de març a les 20 h

Preu: Entrada lliure

Barcelona Districte Cultural

Circuit estable d’espectacles professionals i programa de creació de projectes artístics comunitaris impulsat per l’ICUB.

Més informació a http://lameva.barcelona.cat/districtecultural

 

SINOPSI

Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la Segona Guerra Mundial: les fronteres estan tancades, se suspèn el tractat de Schengen, es prohibeixen les manifestacions i les reunions en algunes zones de la ciutat; es prohibeix estendre la roba als balcons. Detencions. Identificacions. 30.000 policies patrullen pels carrers i no permeten l’entrada a la ‘Zona Rossa’, el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera.

Ragazzo, malgrat tot, viu l’estiu de la ciutat: fa poc ha ocupat amb uns amics un espai acollidor que han condicionat com a vivenda, està de vacances, té temps per escoltar música, llegir, cuinar, enamorar-se... i per participar al Fòrum Social Mundial que també s’ha instal·lat a la ciutat i on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest “altre món possible” que des de fa uns anys s’imagina com a alternativa a la globalització. El seu destí quedarà marcat quan prengui la decisió de quedar-se a la Columna dels Desobedients, que s’ha proposat una acció pacífica de desobediència civil: violar el confinament de la ‘Zona Rossa’.

Què fer davant l’amenaça? Té legitimitat un govern que s’ha de blindar per decidir? Qui (i per a què) fa servir la violència? Què és la impunitat? Un altre món és possible?

Ragazzo, en paraules de Lali Álvarez Garriga: És un crit a la vida, a la dignificació de les històries personals, a la reivindicació de la memòria col·lectiva i de la Història que els amos del món mai escriuran per nosaltres.

 

FITXA ARTÍSTICA

Intèrpret Oriol Pla

Autoria i Direcció Lali Álvarez

Il·luminació Núria Solina 

So Pau Matas Nogué

Ajudant de direcció Quimet Pla 

Assistent al muntatge Irene Vicente 

Col·laboradors Aleix Aguilà i Isaac Domínguez

Agraïments Haidi Giuliani, Elena Giuliani, Teresa Garriga, Dani Lagartofernández, Agnés Mateus, Sergi Gutiérrez, Diana Pla, Ignasi Álvarez, Anna Gonzalvo, Viky Benítez, Mariona Álvarez, Marisol Casas, Txus Martínez, Carles Álvarez, Francesca Mascetti, Vanesa Rise, Eloise Barighini, Andre de Lotto, Guido Ramellini, Ida Mauro, Katia Bosco, Dario Ferraro i Marta Garolera
 
i un agraïment especial al grup Zoo per deixar-nos fer servir la seva música en escena

 

Espectacle en català

 
Durada 1h. 20' sense pausa

 

RESERVA D'ENTRADES

 

On: Sala Sandaru

Compartir