DIJOUS FLAMENCS presenta: Manuel Romero (cant), Pedro Barragán (guitarra) Roberto Jaén (percussió)
Nuevo Matrona Project

Dijous 2 d'abril a les 20h

Preu: 12 € (gratuït pels socis de "El Dorado SFB")

Manuel Romero (Sevilla, 1980). Procedeix de família jornalera i cantaora: als deu anys d'edat s'inicia en el cant, afició heretada del seu avi patern. Els premis en diversos concursos impulsen la seva carrera professional: el Concurs Juan Casillas a Cuevas de San Marcos (Màlaga), el Concurs Peña La Soleá de Nerja (Màlaga) o el Concurs de Soleares Naranjito de Triana a Dos Hermanas (Sevilla), que li reporta una beca d'estudis a la Fundació Cristina Heeren. Després del seu període de formació, s'incorpora al claustre de l'escola, primer com a monitor i posteriorment com a professor. Compagina la docència amb actuacions en penyes i festivals, acompanyant a artistes com Milagros Menjíbar a la Biennal de Sevilla 2016. En solitari ha publicat el disc '1917', un tribut a l'any històric que bé va poder canviar el món.


Pedro Barragán (Barcelona, ​​1979), és el guitarrista del projecte. Format al conservatori superior de música del Liceu de Barcelona sota el mestratge de Manuel Granado i a la Fundació Christina Hereen de Sevilla on actualment és professor. Ha acompanyat a cantaores consagrats com Chano Lobato, Carmen Linares, Fernando de la Morena, Nano de Jerez, així com a altres de la seva generació com Rocío Márquez o Gema Caballero amb qui va gravar De paso a paso, primer disc de la cantaora.
És el guitarrista habitual en les produccions escèniques de José Luis Ortiz Nuevo i d'Inma la Bruja.

El gadità Roberto Jaén va començar el seu camí professional als 16 anys en penyes flamenques i festivals com a palmero, amb artistes com Antonio Reyes, Mariana Cornejo, Chano Lobato, Rancapino, Encarna Anillo, entre d'altres. Ha acompanyat com a percussionista a balladors com El Junco, Mª José Franco, Susana Casas o Daniel Navarro. El 2005 entra a formar part de l'Ballet Flamenc d'Andalusia dirigit per Cristina Hoyos, passant pels millors teatres del món. Treballa com a percussionista al tablao flamenc El Arenal de Sevilla, compartint escenari amb guitarristes com Ramón Amador i els germans Iglesias; cantaores com Rafael de Utrera, Pepe de Pura, Angelita Montoya i La Tana; i balladors com Rafael Campallo, Lucia 'La Piñona', Jesús Carmona, Pepe Torres i Ana Morales, entre d'altres. Destacable és la seva participació en l'espectacle ¿Qué pasaría si pasara?, al costat de David Palomar, Riki Rivera i el Junco.

 

Activitat post-posada del 13 de febrer al 2 d'abril per causes alienes al centre.

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir