DIJOUS FLAMENCS presenta: Tomás García (cante) i Miguel Ochando (guitarra)
Tomás Pavón. Colecció Carlos Martín Ballester

Dimarts 7 de juliol a les 18h

Preu: 12€ (Gratuït per a socis de la SFB ELDORADO)

Fa gairebé 70 anys de la mort de Tomás Pavón i el seu cant sembla fet avui mateix. En el controvertit món del flamenc no hi ha hagut ningú, ni abans ni ara que li negui a Tomàs el privilegi de ser un dels grans del Flamenc. Encara que tot just va tenir presència pública perquè fugia dels escenaris i es guanyava la vida cantant en reservats i festes privades, va ser referència per als grans cantaores de la seva època i  ho ha seguit sent per a les següents generacions. Només va gravar 26 cants, recollits en 3 discos editats des de 1927 al 1947.

Carlos Martín Ballester, col·leccionista i president del Cercle Flamenc de Madrid presentarà el magnífic llibre-disc que ha editat com a tercer volum de la seva selecta col·lecció. És un treball pulcre i rigorós en la restauració sonora de 23 d'aquests cants que ara es poden escoltar en tot el seu esplendor.

 

Tomás García (Granada, 1997) destaca com una de les promeses més importants del panorama flamenc actual. Va participar en la gala de Joves Flamencs de la Biennal de Sevilla 2014 i en l'última edició va actuar en l'estrena de dos espectacles  “Granada solo tiene salida por las estrellas” cantant el ball de La Moneta i en l'espectacle de Dorantes “La Rueda del viento”. Va ser becat per la Fundació Cristina Heeren al guanyar el premi per granaínas.

 

Miguel Ochando (Granada, 1965), és un guitarrista esplèndid, un clar i magnífic exponent de la guitarra granadina. En el seu toc concorre amb brillantor i naturalitat les dues modalitats; la del repertori clàssic en versió solista i la pròpia d'acompanyament al cante. Abans de complir els 20 anys va aconseguir importants reconeixements de certàmens tan assenyalats com el Nacional de Guitarra Flamenca de Festival de Jerez o el Bordón Minero en el del Cante de las Minas de la Unión. Ha acompanyat a grans cantaores com Chocolate, Enrique Morente, Carmén Linares, José Mercé, Arcángel, Poveda, etc.

Tot i que ha participat en nombroses produccions discogràfiques només ha publicat un disc de producció pròpia, Memoria (2007), un excel·lent treball com va reconèixer àmpliament la crítica especialitzada.

Organitzador de l'activitat: SFB EL DORADO

Compartir