"Festes de Barcelona" d'Ed Cousland
Exposició de pintura d'Ed Cousland

08/01/2021 > 29/01/2021
Preu: Entrada gratuïta

Les festes de Barcelona són activitats, concerts, manifestacions i experiències culturals que ocorren cada any. Encara que estan profundament arrelades en la cultura catalana, per a un estranger aquests esdeveniments comuns són una mica més especials. Imagini que mai ha vist la desfilada del Correfoc, mai ha vist focs artificials tan de prop o mai ha vist infants corrent sota les espurnes de la llum. Imagini que mai ha vist la bandera catalana i no té idea del que representa.

Vaig experimentar aquests esdeveniments, vaig treure fotos del que estava veient i després les vaig convertir en pintures a l'oli. En un quadre reflecteixo la font del Parc de la Ciutadella, il·luminada i decorada per a les festes de la Mercè, marcant el final de l'estiu. En la piscina de la font hi havia moltes llums en forma de pal que feien l'efecte que hi havia moltes formes humanes en una piscina.
Altres quadres són un tríptic, documentant el retrunyir dels tambors, el girar i l'esclatar dels focs artificials acompanyats per adults, adolescents i nens vestits de dracs. La processó al llarg de la Via Laietana es va situar contra un cel tempestuós en una tarda de finals de setembre, és a dir, en la Mercè.
El quadre final de la sèrie reflecteix un punt de vista de la multitud durant un concert en el Arc de Triomf durant La Diada. Aquest és un dia molt important per als catalans on onegen les seves banderes, canten cançons i beuen cerveses a la nit.

Ed Cousland és un pintor, fotògraf i professor de Wolverhampton (Anglaterra).
Es va graduar en Belles arts en la Universitat de Middlesex en 2008 i va continuar vivint a Londres fins a 2015, quan es va traslladar a Barcelona.
Els interessos de Ed en l'art són la pintura a l'oli, l'aquarel·la, la pintura mural, la fotografia de cambra obscura en blanc i negre i la serigrafia.
Reflecteix el punt de vista de la multitud.

Compartir