KINÈTIC 2022: SELECCIÓ
suport a la creació de projectes escènics

21/01/2022 > 10/06/2022
Preu: Taquilla inversa amb reserva prèvia

Sabem que cada any diem el mateix, però és que realment ens costa molt decidir-nos i més quan rebem propostes tan bones. Aquest any han estat ni més ni menys que 85. El talent, les ganes d’expressar sense complexes, les diferents disciplines escèniques i tècniques exposades, els llenguatges propis, tot ens a captivat en aquesta convocatòria, i és per això que us animem a no desistir, i a seguir endavant. La selecció però és inevitable, per diverses raons, motiu pel qual en cada nova edició d’aquest cicle hem de triar 5 peces que seran les que gaudiran dels avantatges d’aquesta beca, entre elles, el poder gestar i donar la forma definitiva a la idea que es plasmarà a partir del 2022 a la Sala Sandaru.

 

Anunciem les obres que donaran contingut al proper Kinètic 2022

 

Divendres 21 de gener

La revolució de les quatre idees de la cia. Dúo Fàcil

Tres repartidors de menjar a domicili decideixen escenificar una farsa que exposa les desigualtats socials. La realitat s’anirà barrejant amb la seva pròpia ficció. És precisament gràcies a aquesta juxtaposició entre el món fictici d’un tal “Don Izquierdo” i la realitat dels riders que els nostres tres protagonistes poden apel·lar a la desigualtat del sistema de classes.

 

Divendres 18 de març

Sin Sonido de Cia. Magari

Arnaldo és un home de 90 anys que s'ha quedat gairebé completament sord i que passa la majoria del seu temps recordant. Les seves memòries es presenten, en el buit del silenci, plenes de sons i imatges, algunes tan viscudes i clares com si fossin reals i altres distorsionades pel temps, borroses i confuses.

 

Divendres 8 d'abril

Saints Behave Badly de la cia. Gespalka'p

Olga de Kiev, una monarca de l'antiga Rússia, emprèn una venjança sanguinària després de la mort del seu marit en mans de poble enemic. Després d'un mandat ple de mort i violència, l'església declara Santa a aquesta reina: no pas per defensar la corona del seu llinatge, no per evitar la conquesta del seu poble, ni per fer una regulació justa dels impostos, ni molt menys per reafirmar-se com a dona en el poder. Si no per ser la primera neboda a difondre la religió cristiana en territori eslau.

 

Divendres 20 de maig

Pupilas pintaban mis sábanas de l’ Agrupació Làudanum

 En començar a treballar en un servei d’atenció a drogodependències, un jove metge rep d’una pacient el diari del seu antecessor. En aquest, el jove metge llegeix amb fascinació els testimonis de consumidors d'heroïna que el seu col·lega va recollir durant els seus anys de feina. El que més li crida l'atenció, però, és el relat de l'experiència del propi doctor: el gaudi i el turment d’un home que, en submergir-se en la contracultura dels anys vuitanta a Barcelona, va ser alhora metge i pacient, addicte i terapeuta. A mesura que avança en la seva lectura, el jove metge comença a témer que el diari pugui ser una inspiració o - pitjor- una premonició.

  

Divendres 10 de juny

Private de la cia. Lateral

Private és una bufetada, jove i plena de contemporaneïtat. Una peça de creació pròpia que s'endinsa en la realitat de dos joves de la ciutat de Barcelona; una Barcelona immensa, globalitzada, pionera en la defensa dels drets LGBTI que, alhora, sobrepassa com un gegant la vida d’aquests personatges.

 

Clicant aquí trobaràs tota la informació referent a la convocatòria del Kinètic 21-22

On: Sala Sandaru

Compartir