EL DORADO presenta: María Moreno, baile Juan Requena, guitarra Manu Masaedo, percussió
En el marc de Dansa Quinzena Metropolitana

Dimarts 22 de març a les 19h

Preu: 12 € / gratuït per socis El Dorado

El ball de María Moreno (Cadis, 1986) és fruit de la pura evolució. El seu moviment corporal no és més que el reflex de la seva inqüestionable llibertat, marcada pel valor que dedica a la tradició flamenca des d'uns codis actualitzats i contemporanis. Situa la seva avançada tècnica en una equilibrés posició, basant el seu missatge en l'amplitud de recursos que el seu univers creatiu li permet mostrar.

La seva terra li ha marcat fins al punt de deixar-se portar per la confluència de cultures, absorbint estímuls per a conformar la seva arquitectura artística exempta de prejudicis. Guanya importància, doncs, en cadascuna de les seves propostes perquè reflecteix la diversitat narrativa d'una obra que està en contínua construcció.

Mentrestant, la seva essència és vessada en teatres com el *Sadler’s Wells de Londres, el Paris Villette, el Teatre acadèmic d'Òpera i Ballet Tchaikovsky i el Russkaya Pesnya de Rússia. Destaca les seves compareixences en el Teatre Romà de Baelo Claudia, en la Suma Flamenca de Madrid o en el Festival de Dansa Itàlica a Sevilla. I així camina des d'uns començaments que la porten a fer-se amb el Premi Revelació del Festival de Jerez l'any 2017, amb el muntatge Alas del recuerdo, confirmant-se com a nom propi de la dansa flamenca el 2018 amb “De la Concepción”, que li permet guanyar el *Giraldillo Revelació de la Biennal de Sevilla. Any intens, perquè al mateix temps placea RECREO, també al 2018. Arriba la consagració d'una il·lusionant realitat en 2020 amb l'estrena de l'espectacle More(No)More, amb el qual torna a guanyar un segon *Giraldillo, en aquest cas al Moment Màgic de la XXI Biennal per l'inici del seu soleá. En aquesta edició, a més, és l'encarregada de l'acte inaugural conjuntament amb Antonio Canales i Rafael *Riqueni, a qui va acompanyar prèviament en la gira del seu disc Heréncia. El 2020 veu la llum Yo bailo, llibre compartit amb la fotògrafa Susana Girón en el qual María signa els textos i que suposa una extensió de l'espectacle del mateix nom nascut un any abans.

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir