EL DORADO presenta: Mario Mas, guitarra i veu, Javier Mas, llaüt i arxillaüt, Jordi Fornells, cante i percussió
Cicle Cordes Furtives

Dijous 26 de gener a les 19 h

Preu: 12 € / gratuït per socis El Dorado

“En la redonda encrucijada, / seis doncellas bailan. / Tres de carne y tres de plata. / Los sueños de ayer las buscan / Pero las tienen abrazadas / un Polifemo de oro. /

¡La guitarra!”

Federico García Lorca

 

Entre els sis capricis que la poètica de Lorca va dedicar al ‘cante jondo’, aquesta Adivinanza de la Guitarra és un dels punts de partida que ha inspirat Mario Mas (Barcelona, 1979) per teixir aquesta proposta creada expressament en motiu de la invitació de El Dorado per participar en el cicle Cordes Furtives.

Mario Mas es va introduir a la música de la mà del seu pare, el guitarrista Javier Mas i de companys seus com Raimundo Amador i Feliu Gasull. Va estudiar guitarra clàssica amb Xavier Coll a l'Escola d'Arts Musicals Luthier de Barcelona i es va iniciar a la guitarra flamenca amb Juan Trillas. Altres referents importants en el seu desenvolupament com a músic han estat Toti Soler i Paco Ibáñez, a qui acompanya habitualment des del 2008. Llicenciat en Música Tradicional per ESMUC.

Especialista de la guitarra espanyola, també toca llaüts, guitarra de dotze cordes, quatre, guitarres acústiques, elèctriques, baix i bateria en què el van iniciar Steve de Swardt, Julian Vaughn, Aleix Tobias i Dani Forcada. A la seva proposta tindrà dos convidats molt especials, per un costat el seu pare Javier Mas, que a banda dels seus projectes propis ha estat durant molts anys músic de capçalera d’artistes com Maria del Mar Bonet, Jackson Browne i Leonard Cohen. I per un altre, el cantaor gironí Jordi Fornells amb qui acaba de publicar el disc La “O”.

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir