EL DORADO presenta: Manuel Granados i María Jesús Castro
Conferència

Dijous 2 de febrer a les 19 h

Preu: Gratuït

Els mestres Manuel Granados i María Jesús Castro porten molts anys oferint i creant continguts específics per afavorir la transmissió dels coneixements en flamenco des del Conservatori del Liceu. Vindran a exposar-nos tota aquesta experiència amb una conferència centrada en els estudis de guitarra flamenca.  

Concertista, compositor y pedagog de reconegut prestigi internacional, Manuel Granados va realitzar estudis de guitarra flamenca amb el mestre Miguel Borrull (fill) i amb el prestigiós concertista i pedagog Antonio Francisco Serra. La seva tasca com a guitarrista de concert l’ha portat a realitzar nombroses gires per Europa, Amèrica i Orient Pròxim, actuant a sales de concert de prestigi. En la seva faceta pedagògica destaquem les master class i conferències especialitzades que imparteix a importants universitats i conservatoris de tot el món. Impulsor de la normalització acadèmica de la guitarra flamenca, Manuel Granados ha sigut professor del P. New York Traveling Theatre i del National & Spanish Guitar Institut de New York (EE.UU.), fundador i Director de  l’Aula de Guitarra Flamenca de Barcelona i, Des  de 1992, és Director de Departament i Professor de Guitarra Flamenca del Conservatori Superior de Musica del Liceu de Barcelona, des d’on projecta un treball continuat de dignificació del gènere del flamenco y del que han sorgit joves revelacions  tant en l’àmbit concertístic como el pedagògic. Pioner de l’estudi teòrico-musical del flamenco, Manuel Granados es autor de gran nombre d’obres de concert originals i també pedagògiques per a guitarra flamenca. Del seu ample treball de publicació podríem destacar els nombrosos volums sobre harmonia, composició i instrumentació, de gran difusió internacional, que engloben des de l’anàlisi musical i estilístic del gènere a l’estudi tècnic de l’instrument.

 

María Jesús Castro es profesora titular del Conservatorio Superior de Música del Liceu en el Grado Superior de Flamenco (desde 1996) y profesora invitada del Máster de Flamenco de la Escuela Superior de Música de Cataluña (ESMUC) (desde 2018). Llicenciada en Antropologia Cultural per la Universitat de Barcelona, disposa del grau de Musicologia per la Universitat de La Rioja i Doctora en Etnomusicologia per la Universitat de Barcelona (2010) amb la tesi “La rumba catalana y el flamenco como marcadores culturales de los kalós catalanes de Barcelona”,  dirigida pel Dr. Josep Martí. 

La tasca docent que realitza al Conservatori Superior de Música del Liceu  es va iniciar el 1996 com a professora de las assignatures d’"Historia del Flamenco" i "Flamencología" als estudis privats de l’Escola Superior de Guitarra Flamenca, sota la direcció del Mestre Manuel Granados, assignatures que complementaren a la de guitarra flamenca. El 2008 s’inicià la oficialitat d’aquests estudis, tant al grau professional com posteriorment al grau superior, i María Jesús Castro va impartir les assignatures d’"Historia del Flamenco", "Repertorio del Flamenco" i "Flamencología".

Organitzador de l'activitat: El Dorado SFB

Compartir