EXPOSICIÓ: LA DESBANDÁ
DEL 12 DE FEBRER AL 9 DE MARÇ

 LA DESBANDÁ. Febrer 1937, l’èxode de Màlaga sota les bombes feixistes.

La Desbadá és un relat sobre un dels fets més oblidats i més sagnants de la Guerra Civil Espanyola, que representà la fugida de Màlaga de gairebé 100.000 persones, el febrer de 1937, per arribar a Almeria.

Consta de 36+1 plafons i relata 5 temes diferenciats: Context, la Desbandá, èxode i diàspora, memòria històrica i com ens interpel·la: guerres, èxodes i refugiats actuals.

 

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES DE L’EXPOSICIÓ:

 

INAUGURACIÓ – CONFERÈNCIA DRAMATITZADA

DILLUNS, 12 DE FEBRER

A les 18.00 h

 

A càrrec de Stop Mare Mortum Sants, Hostafrancs i La Bordeta il’Associació Donar veu a la Memòria

Començarem amb una breu presentació de l’exposició per part de Miguel Verdugo, membre d’Stop Mare Mortum Sants, Hostafrancs i la Bordeta.

Lectura dramatitzada de la conferència de Jesús Majada sobre la figura de Norman Bethune, amb lectura de fragments del llibre La Desbandá. El crimen de la carretera de Málaga a Almería 1937, a càrrec de Donar veu a la Memòria i testimonis de familiars.

 

 

VISITA GUIADA MATÍ ESPECIAL PER A GENT GRAN

DIMARTS, 20 DE FEBRER

A les 11.00 h

 

A càrrec de Joan Sanromà i Miguel Verdugo

A través de l’exposició La Desbadá coneixerem un dels fets més oblidats i més sagnants de la Guerra Civil Espanyola, que representà la fugida de Màlaga de gairebé 100.000 persones, el febrer de 1937, per arribar a Almeria.

 

 

CONFERÈNCIA: COM ENS INTERPEL·LA LA DESBANDÁ AVUI?

DIMECRES, 21 DE FEBRER

A les 18.00 h

 

A càrrec de Maria José Hernández

87 anys després de la massacre de La Desbandá, la guerra entre Ucraïna i Rússia centra l’atenció dels mitjans per ser l’únic gran conflicte actiu a Europa. Cal recordar, però, que hi ha més de 59 conflictes armats al món, alguns actius des de fa dècades, on desenes de milers de persones moren sense cap ressò mediàtic i amb l’oblit total dels països rics del Nord.

 

VISITA GUIADA

DIMECRES, 28 DE FEBRER

A les 18.00 h

 

A càrrec de Joan Sanromà del’Associació Donar veu a la Memòria

A través de l’exposició La Desbandá coneixerem un dels fets més oblidats i més sagnants de la Guerra Civil Espanyola, que representà la fugida de Màlaga de gairebé 100.000 persones, el febrer de 1937, per arribar a Almeria.

 

 

VISITA GUIADA A LA MODEL

DIJOUS, 29 DE FEBRER

A les 11.00 h

 

A càrrec de Joan Sanromà del’Associació Donar veu a la Memòria

Descobreix un dels edificis més imponents de la Barcelona del 1900 i coneix els detalls de la seva controvertida història per mitjà d’una visita guiada que recorre els llocs més destacats del conjunt.

Compartir