52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

10 exposicions per visitar al voltant del #25N

Diversos centres civics
Fins al 08/01/2024
  • Art i exposicions

Amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones

El 25 de novembre se celebra el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones, i a Barcelona s’organitzen diversos actes de prevenció i conscienciació. A la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona, la data és una de les que més importància pren durant tot l’any amb un programa d’activitats ben extens. Avui destaquem sis exposicions que aporten diversos punts de vista a la reflexió col·lectiva de la jornada:

 
Molt més que cops
CC Tomasa Cuevas – Les Corts
Del 01 al 30/11

L’exposició mostra els quatre murals tèxtils creats a la quarta edició del Bibliolab maker. L’objectiu és fer visible les diferents realitats que viu les dones en les etapes de la vida en relació amb la violència masclista. Cada peça s’identifica amb una etapa amb combinacions de teixits, colors i figures. Et prendré el que més estimes (infància), Tinc por de sortir sola (joventut), Molt més que cops (maduresa) i Sempre he dit sí a tot (vellesa).

 
Les dones que falten
CC Urgell
Del 07 al 25/11

Exposició creada per Feministes de Catalunya amb l’objectiu de denunciar la violència masclista i recordar totes les dones i nenes que cada any són assassinades per homes del seu entorn. L’exposició es complementa amb la xerrada Radiografia i evolució dels feminicidis (21/11 – 19.00 h).

 
Estados de tránsito
CC Can Verdaguer
Del 10/11 al 29/12

Una identitat nòmada, descentrada i fluida implica allunyar-se de les categories rígides i binàries, abandonant la idea que els éssers humans són el centre de l’univers. En canvi, es reconeix la interconnexió amb un món canviant, abraçant la identitat en tots els factors i dimensions com a part d’un teixit de relacions i sistemes, compartint vincles amb altres formes de vida i l'entorn natural. Aquest canvi de perspectiva vol provocar l’adopció d’un enfocament més ètic i sostenible en les relacions. Consulteu totes les activitats complementàries en aquest enllaç.

 
Una imatge val més que mil paraules!
CC Convent Sant Agustí
Del 13/11 al 01/12

L’exposició mostra cartells de diferents campanyes que s'han dut a terme per a la prevenció violències sexuals i enfocades a joves i adolescents.

 
Llibertat Ròdenas, 1893-1970
CC Sant Martí
Del 15 al 30/11

L’Institut Català de les Dones commemora els més de 50 anys de la mort de Llibertat Ródenas, una anarcosindicalista i anarcofeminista amb una llarga trajectòria com a oradora, que va dedicar gran part de la vida a la propaganda llibertària, a la lluita en favor dels presos i a l’emancipació i empoderament de les dones treballadores.

 
Marcadas
CC Bon Pastor
Del 20/11 al 03/12

El cos nu de diferents dones és la base d’aquesta mostra fotogràfica a càrrec d’Andrea Ruiz de mespapaia. És una reflexió al voltant de l’opressió física a la que se sotmet el cos per ser acceptada, una mostra més de violència.

 
Violències virtuals
CC Barceloneta
Del 22/11 al 22/12

Les relacions dins el món digital són cada vegada més i més reals. El que es projecta, consumeix, aporta i registra en la virtualitat té conseqüències directes sobre els cossos, la salut i les conductes de les dones. L’exposició col·lectiva, comissariada per Aina Lanas, és fruit d’una convocatòria del centre.

 
Violències, art i gènere
CC Vallvidrera
Del 23/11 al 15/12

Les obres exposades són el fruit d’emocions i vivències experimentades directament o indirectament i que, després d’un procés en el qual s’han aconseguit exorcitzar les pors i les angoixes viscudes, es planteja la violència de gènere a través de l’art sota els quatre paràmetres principals: violència física, violència sexual, violència psicològica i violència patrimonial.

 
Estimant la Terra, m’estimes a mi
CC Baró de Viver
Del 24/11 al 09/12

Sabies que la població femenina és la que més vetlla per la cura del Planeta i la més perjudicada en la salut per la contaminació? El grup Temps de Dona de Baró de Viver presenta una exposició al voltant de l'ecofeminisme per reflexionar-hi i la importància de cuidar el medi ambient.

 
Dones diverses
CC Casa del Rellotge
Del 30/11 al 08/01/2024

Un projecte del programa "Dona, alça el vol!" d'ECOM. L’exposició és una compilació de 36 fotografies, acompanyades de testimonis en primera persona de diferents dones amb discapacitat. La mostra fotogràfica està dividida en quatre temàtiques: Violència i discriminació, Empoderament i trencament, Autenticitat, plenitud i cures i Cooperació.

Activitats relacionades