52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

14 propostes per celebrar el Dia Universal de la Infància

Un bon grapat d'espectacles infantils fins a final de mes

Sabíeu que el 20 de novembre és el Dia Universal de la Infància? Es va establir aquesta data per recordar la signatura de la Declaració dels Drets del Nen l'any 1959 i la Convenció sobre els drets de l'infant del 1989. Entre moltes premisses, estableix que les criatures tenen dret a ser estimades i protegides, a expressar-se lliurement, a ser escoltades i a no haver de ser adults abans d'hora, proporcionant-los alimentació, salut i habitatge.

Els espais de proximitat cultural, com som els Centres Cívics de Barcelona, no ens prenem a la lleugera aquesta declaració i procurem que la quitxalla tingui espais d'esbarjo, d'aprenentatge i reflexió. Fins a final de mes, us proposem una bona colla de propostes per fer la canalla, però de fet s'ho passarà bé tota la família!

Divendres, comencem les celebracions del Dia Universal de la Infància amb una proposta cinematogràfica. La revolta dels contes (CC El Sortidor, 20/11 – 18.00 h, en línia) és la versió de les rondalles tradicionals passada pel sedàs de l'escriptor iconoclasta Roald Dahl i de la qual se n'ha fet una pel·lícula d'animació. Imprescindible! Com cada divendres, hi ha una nova rondalla Contes sota l'escala. Aquesta setmana, amb una adaptació del Petit Príncep: La guineu i l'aviador L'ossa i el llop (CC Casa Orlandai, 20/11 – 17.30 h, en línia).

L'endemà, La bruixeta poruga (CC Vil·la Florida, 21/11 – 12.00 h, en línia) superarà totes les seves pors i es convertirà en una bruixa com cal. Ep, prepareu-vos que després del conte fareu una poció màgica! I si parlem d'emocions, la cia. Routart us proposa descobrir-les a l'espectacle Què em passa? (CC Trinitat Vella, 21/11 - 12.00 h, en línia) des de les primeres rialles a la frustració o la vergonya. El diumenge, que és el dia de les matinals familiars per antonomàsia, podreu conèixer La petita Capmany (CC Casinet d'Hostafrancs, 22/11 – 12.00 h, en línia), una història de titelles de la cia. Teatre Tanaka sobre l'escriptora, activista cultural i feminista Maria Aurèlia Capmany. Si ho preferiu, retrobeu-vos amb el fuster Geppetto i una de les seves creacions més famoses, en Pinotxo (CC Casa Groga, 22/11 - 12.00 h, en línia) de la cia. Tian Cusidó.

La setmana següent tindreu un divendres mogut! Al matí, i per a infants fins a tres anys acompanyats, hi ha previst el conte de titelles sobre l'amistat i la companyia Dins del cor (CC Sagrada Família, 27/11 – 11.00 h. Presencial) de l'Ada Cusidó de la cia. DucUnCucAlSac. A la tarda, tornen els Contes sota l'escala de la Maria Mendoza amb El corb (CC Casa Orlandai, 27/11 – 17.30 h, en línia), una mica més tard podreu viatjar a l'espai amb la pel·lícula Solan & Eri, missió a la lluna (CC Urgell, 27/11 – 18.00 h) o saludar La rateta voladora (CC Can Verdaguer, 27/11 - 18.00 h) que enlloc d'escombrar l'escaleta, vola ben amunt i ja al capvespre, el concert singular Fem música de l'insòlit (CC La Sedeta, 27/11 – 19.00 h), una segona proposta dins el vuitè Barcelona Districte Cultural (BDC).

El cap de setmana comença amb tres propostes ben variades. La primera, Xicana (CC Besòs, 28/11 – 10.00 h, en línia) és una pallassa que vol fer màgia, però no sempre surt quan ella vol fer-ne. A mig matí teniu el taller gastronòmic per a persones que volen menjar sa i variat Amb C de cuina (CC La Cadena, 28/11 – 11.00 h) i a la tarda, Els contes de la castanyera (CC Torre Llobeta, 28/11 - 18.00 h) la Clareta, en Bonastre i en Boris a El llibretori (CC Torre Llobeta, 28/11 – 18.00 h, en línia), una obra entorn l'assetjament escolar, la tolerància, la solidaritat i la igualtat de gènere. Podeu tancar el dia amb en Carlo Mô i l'espectacle de clown eMe (CC Zona Nord, 28/11 – 19.30 h) que torna al BDC.

Acabem el recull de recomanacions amb l'estrena de la pel·lícula Jacob, Mimi i els gossos del barri (CC Casa del Rellotge, 29/11 – 12.00 h) també dins el BDC i que inicia la roda pels equipaments de proximitat a final de novembre.

Activitats relacionades