52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

48h Open House Barcelona

26 i 27/10/2019
CC Vil·la Urània i CC Can Deu
  • Rutes i visites

Voleu conèixer Can Deu i Vil·la Urània?

Dissabte 26 i diumenge 27 d'octubre se celebra una nova edició del 48h Open House Barcelona, el festival d'arquitectura que obre les portes de diversos recintes emblemàtics o arquitectònicament interessants de la ciutat amb l'objectiu d'explicar l'arquitectura de forma transversal i estimulant-ne el coneixement i respecte.

Aquest 2019, el festival realitza més de 240 activitats entre visites, itineraris i concursos. I tot plegat, gràcies a la feina d'un miler de voluntaris que trobareu als dos-cents espais de Santa Coloma de Gramenet, Sant Joan Despí, Badalona, Vilassar de Dalt i Hospitalet del Llobregat, a més dels de Barcelona.

En plena celebració del desè aniversari, el 48h Open House Barcelona vol contribuir a naturalitzar la figura de la dona en el sector de l’arquitectura i posa èmfasi en la visibilització de les dones arquitectes. A les seccions habituals del festival, Open green destinat als edificis pensats amb criteris de sostenibilitat mediambiental i amb Ima Jansana com a representant, Open infraestructures on s'agrupen les instal·lacions que donen suport al desenvolupament de la ciutat que té la Carme Pinós com ambaixadora, Open social que promou aquells edificis que generen cobrir les necessitats de tots els ciutadans per igual amb Benedetta Tagliabue com a figura homenatjada i Open Kitchen que aprofundeix en la relació entre arquitectura i la cuina que representa la Natali Canas, enguany s'afegeix l'Arquitectura de l'aigua, per reivindicar aquest element com a agent generador de vida i del paisatge construït i que compta amb la representació de la Maria Sisternas.

D'entre els dos-cents edificis que obren les portes aquest cap de setmana, destaquen el CC Vil·la Urània, inaugurat l'any 2017 i el CC Can Deu, un dels setze espais que ha participat en cada una de les deu edicions.
 
 
CC Vil·la Urània
Via Augusta, 102. 08006 Barcelona
Visita guiada dissabte 26/10 – Entre 11.00 i 14.00 h i de 16.00 a 19.00 h

Petita residència del segle XIX de l'astrònom Josep Comas i Solà reconvertida en equipament. Al nou projecte se li ha reconegut el baix impacte ambiental i el consum energètic reduït, fet que apareix, sobretot, en la creació d'un espai intermedi amb diferent comportament climàtic a l'estiu i a l'hivern.
 
 
CC Can Deu
Plaça de la Concòrdia, 13. 08014 Barcelona
Visita guiada diumenge 27/10 – Entre 11.00 i 13.30 h

L'edifici reflecteix la convivència i la interacció de les arts decoratives, tant artesanals com industrials, amb la construcció, com es pot veure en les solucions decoratives, de sostres, parets, paviments i elements de tancament.
 
 
La fotografia és de l'Aitor Estévez.

Activitats relacionades