52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

8 exposicions per visitar aquest #25N

Diversos centres cívics
Fins al 30/12/2019
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Un fris complet de dones que prenen les regnes de la seva vida

A les envistes de la celebració del 25N, el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones, un bon grapat de centres cívics organitzen exposicions que reflexionen entorn de temàtiques de gènere i van una mica més enllà.

D'entre l'abundant oferta, us proposem un recorregut per vuit sales que aprofundeixen en qüestions relacionades amb el gènere, les dones i la violència que la societat encara exerceix contra totes nosaltres. Un fris complet de dones que no es resignen, que planten cara a les adversitats i que prenen les regnes de la seva vida.
 
 
Mujeres que sacan brillo
CC Casa Orlandai
Fins al 23/11

Hi ha dones que passen la vida abrillantant. Van venir d'altres pobles, d'altres ciutats, d'altres continents. Dones migrants que fan la feina que altres persones no fan: freguen, netegen, cuiden, cuinen, acompanyen, escolten, enllustren i abrillanten. Les seves històries són històries d'emprenedoria, d'explotació, d'encerts, de frustracions, de patiment, de violència, de mort. I també de valentia, de superació, de reivindicacions i d'alegries. Són històries que brillen.
 
 
Memòries en resistència
CC Zona Nord
Fins al 29/11

'Memòries en resistència' té com a objectiu compartir, dialogar i desmitificar tots els estereotips que s'han construït al voltant de les persones refugiades, i en específic, sobre les que són LGTBIQ+. És un projecte fotogràfic que ens porta per un recorregut de 5 països diferents, cadascun amb protagonistes d'històries plenes de valentia i fortalesa, i que ens permet connectar amb diverses mirades, cossos, siluetes, expressions i emocions que van sorgir a les entrevistes realitzades a les nostres protagonistes.
 
 
Cicatriu: 5 seqüències. 5 dones. 5 vides
CC Pati Llimona
Fins al 29/11

El dia a dia de cinc dones que han patit la violència masclista en una exposició apadrinada per la fotoperiodista Sandra Balsells. Aquesta mostra, impulsada per la Fundació Setba i Photogenic Festival, té per objectiu sensibilitzar i visibilitzar la xacra que representa la violència contra les dones. Cicatriu vol ser una denúncia i, alhora, un crit d'esperança.
 
 
Qué me cuentos
CC Sarrià
Fins al 30/11

El conte de Charles Perrault mostra una Caputxeta adolescent i ingènua que es troba amb el llop. La versió original del segle XVII narra que l'animal la convida a despullar-se i un cop estirada al llit, abusa d'ella. L'exposició "Caputxeta reloaded" de la Nien Boots converteix la protagonista en una dona emancipada, més preparada davant la societat i amb capacitat de decisió.
 
 
Ni mitja
CC Casa Elizalde
Fins al 20/12

La Júlia Solans coordina aquesta mostra d'il·lustració col·lectiva. Un recull de diverses propostes aportades a la campanya 'BCNantimasclista' de l'Ajuntament de Barcelona amb l’objectiu de difondre i denunciar a través de les xarxes socials les diverses formes i interpretacions de la violència masclista exercida sobre les dones.
 
 
El nacimiento de las Di(ch)osas. Postals d'Istanbul.
CC Sagrada Família
Del 25/11 fins al 16/12

L'artista Noemí Duran comparteix l'experiència de viatge a Istanbul, on va contactar amb dones d'Orient per escoltar com el plaer, el desig i la força vital se'ls fan presents i com s'hi relacionen. Una mirada poètica i política de la trobada eròtica. Tant el text com la fotografia es posen a dialogar per interrogar-nos sobre la trobada eròtica... Voleu enviar una postal?
 
 
Immenses elles
CC Barceloneta
Del 28/11 al 03/01/2020

Has pensat què serà de tu quan siguis gran? Darrers testimonis vivencials del món que va ser i ja no serà, arxius visuals de memòria irrepetible; una reflexió introspectiva sobre el que significa envellir en un univers mancat d'humanitat. Guerreres del temps, vistes des de l'òptica de les seves filles, fills, nétes i néts. Invisibilitzades per ser dones i per ser velles, però eternes lluitadores, tot i els dolors de l'ésser i dels anys. A la inauguració del 28/11 a les 19.30 h hi actuarà laSemilla amb una peça de dansa.

 
 
La força fràgil
CC Vil·la Florida
Del 02/12 al 30/12

Una mostra formada pels retrats de les noies que cada setmana practiquen boxa. Una sèrie d'imatges que volen copsar la fragilitat i la força d'aquestes joves davant els reptes que suposa viure en un suburbi on la violència és un dels elements habituals. Amb aquestes fotos, es vol reflexionar sobre la realitat que tantes noies han d'afrontar cada dia.

Activitats relacionades