52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

8 pel·lícules ben marcianes

CC Tomasa Cuevas, CC Ateneu Fort Pienc i CC Casa Golferichs
13, 20, 27/05, 03, 04 i 09/06/2021
  • Cinema

Aquestes propostes ja han passat

Amb motiu del programa d'activitats "Mart. El mirall vermell"

El programa d'activitats que els Centres Cívics de Barcelona i les Biblioteques de Barcelona hem preparat entorn l'exposició Mart. El mirall vermell presenta una trentena de propostes complementàries. Potser per ser el planeta més proper a la Terra, ha despertat des de les primeres civilitzacions, grans dosis de fascinació. Ha generat molta literatura i també ha estat font d'inspiració per a artistes, sobretot dins el món del cinema.

El CC Tomasa Cuevas, un dels equipaments de la xarxa més fidels al setè art, proposa el cicle L'evolució cientificotecnològica a través del llenguatge cinematogràfic amb quatre projeccions programades. Les pel·lícules escollides exemplifiquen la progressió en paral·lel del cinema i la tecnologia. Començant amb l'innocent Voyage dans la Lune (CC Tomasa Cuevas, 13/05 – 18.00 h) que Georges Méliès va rodar l'any 1902, seguida per la utòpica Marte, el planeta rojo (CC Tomasa Cuevas, 20/05 – 18.00 h) de 1952 de Harry Horner on ja és evident la competitivitat espacial entre els Estats Units d'Amèrica i la Unió de Repúbliques Socialistes Soviètiques (URSS), passant per 2001: Una odisea del espacio (CC Tomasa Cuevas, 27/05 – 18.00 h), la pel·lícula de ciència-ficció per excel·lència d'Stanley Kubrick estrenada l'any 1968 i acabant amb l'entranyable film d'animació Wall-E (CC Tomasa Cuevas, 03/06 – 18.00 h) del 2008.

El CC Ateneu Fort Pienc, un dels altres centres que té una programació estable de cinema, aposta pel cicle Marcianades: Mart en l'imaginari col·lectiu a través del cinema. El recorregut cinematogràfic s'inicia l'any 1924 amb la pel·lícula muda Aelita, Queen of Mars (CC Ateneu Fort Pienc, 20/05 – 19.30 h) dirigida per Yakov Protazanov. La projecció s'acompanya de música en directe. Quinze dies després podreu veure The day the Earth stood still (CC Ateneu Fort Pienc, 03/06 – 19.30 h), un dels films més emblemàtics de ciència-ficció dels anys cinquanta. Tancarà el cicle la projecció de Mars attacks! (CC Ateneu Fort Pienc, 09/06 – 19.30 h), el divertit homenatge al cinema de ciència-ficció que Tum Burton va rodar l'any 1996.

Acabem el repàs de la cartellera amb la pel·lícula a la fresca Dr. Strangelove or How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb (CC Casa Golferichs, 04/06 – 20.30 h) al pati del Xalet de la Gran Via, dirigida per Stanley Kubrick i protagonitzada per un Peter Sellers omnipresent.

És indispensable reservar plaça per a qualsevol activitat. Ho podeu fer des del web de cada equipament, uns dies abans de la proposta. Recordeu que la pandèmia ha obligat a reduir les places disponibles. Si teniu entrades i finalment no podeu anar-hi, anul·leu la reserva per tal que altres persones puguin accedir-hi. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades