52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 activitats per commemorar el #25N

Diversos centres cívics
Fins al 18/12/2020
  • Art i exposicions
  • Cinema
  • Dansa
  • Música
  • Tallers
  • Teatre

Propostes per reflexionar entorn el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència vers les Dones 2020

El 25 de novembre se celebra, com cada any des del 1999, el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència vers les Dones, en homenatge a les germanes Patria, Minerva i María Teresa Mirabal, tres opositores assassinades pel règim del dictador dominicà Trujillo l'any 1960.

A Barcelona, i a tot el món, s'organitzen diversos actes de prevenció i conscienciació. La campanya municipal d'enguany se centra en l'assetjament, manipulació i insults que es viuen a les xarxes socials, atacs directes contra la visibilitat de les dones i la plena participació en la vida pública.

Els Centres Cívics de Barcelona vivim especialment aquesta data amb tota mena de propostes. Com per exemple les exposicions A tu també et pot passar (CC Vil·la Florida, fins al 28/11), Familia y rotura (CC Sagrada Família, fins al 26/11 11/12) o Violència masclista (CC Baró de Viver, fins al 28/11) o el taller d'autoestima que es fa a dos centres (24/11 - 17.00 h al CC Teixonera, 27/11 – 18.30 h al CC Can Castelló).

És a través de les arts escèniques que podem conèixer històries personals, posar-nos a la pell de dones que han passat per aquest mal tràngol, viure situacions que fan reflexionar sobre les mancances de la societat o senzillament retre un homenatge a les víctimes de la violència masclista.

Versos contra el masclisme (21/11 – 19.00 h) és el nom de la vetllada poètica del CC El Sortidor amb una primera part de poesia rebel i feminista i una segona part de dansa vertical.

El CC Matas i Ramis, en canvi, ens convida al cinema. Després de veure la pel·lícula Chez Jolie Coiffure (23/11 – 18.30 h) hi haurà un debat a càrrec de Drac màgic.

Al cap d'uns dies també podreu veure la peça de dansa Técnicas para un abrazo perfecto (26/11 - 20.00 h) dins el cicle Atrezzos del CC Sagrada Família.

L'endemà, la Maria La Blanco (27/11 – 19.00 h) presenta el seu primer treball discogràfic Cantautora al CC Casa Groga. Una recopilació d'històries amb veu femenina que reivindiquen temes socials d'igualtat i diversitat.

Finalment, volem destacar la proclama feminista Ritos de amor y guerra. En el marc del Barcelona Districte Cultural, aquesta performance del Comando señoras, un grup de 20 dones creadores, analitza alguns estereotips inventats per a les dones que han donat ales a petites i grans violències íntimes i socials contra la meitat de la població. Hi ha cinc centres cívics on podeu veure l'obra fins al 18 de desembre!

Activitats relacionades