52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 propostes familiars per a un #8M ben divers

Aquestes propostes ja han passat

Perquè la canalla creixi amb les idees clares

El Dia de les Dones, que se celebra cada 8 de març des de fa una bona colla d'anys, reclamant la igualtat d'oportunitats entre dones i homes. I quan s'apropa aquesta data, els Centres Cívics de Barcelona programem un bon grapat d'activitats, també dirigides al públic infantil. Avui us en destaquem nou, entre les quals hi ha espectacles reivindicatius, de creats i protagonitzats per dones o propostes empoderadores per tal que la mainada vegi que no hi ha límits en què podem fer.

Comencem la setmana amb la manifestació alternativa que proposa el CC Sant Andreu en col·laboració amb la il·lustradora Cecília Bustos, Dibuixa't aquest 8 de març!. Fins al 01/03, podreu descarregar unes plantilles retallables de personatges amb vestits, accessoris i complements per preparar una marxa col·lectiva que s'exposarà al centre entre el 5 al 31 de març.

Continuem dijous amb la projecció de la pel·lícula Zibila i el poder de les ratlles (CC El Sortidor, 04/03 – 17.30 h), una història acompanyada de tres curts per celebrar la diversitat i l'acceptació. I divendres, Les aventures de la Tona i la Mei (CC Bon Pastor, 05/03 – 17.30 h) ens expliquen unes històries de princeses que no en volen ser, de dracs que volen fer-se amics nostres i de mons fantàstics on pot passar qualsevol cosa.

Divendres, també podreu conèixer l'Àgata, la meva veïna detectiu, una pel·lícula d'animació que es podrà veure a nou centres cívics a partir del 05/03 i fins a final de mes, dins el Barcelona Districte Cultural vigent. En la novena edició del circuit també hi trobem l'espectacle per a criatures fins a cinc anys, Kl'aa, la teva cançó (CC Joan Oliver – Pere Quart, 05/03 – 17.30 h | Casal Font d'en Fargues, 12/03 – 17.30 h | CC Can Clariana Cultural, 19/03 – 17.00 h i altres centres més endavant), premi Feten 2020 al millor espectacle per a la petita infància.

El primer dissabte després del Dia Internacional de les Dones, teniu una proposta que pretén donar visibilitat i fer reflexionar sobre la corresponsabilitat de les cures entre homes i dones. Són les Històries volades: un món de tiretes (CC Guinardó, 13/03 – 12.00 h) on apareixerà la primera aviadora que va creuar en solitari l'oceà Atlàntic, l'Amelia Earhart. A la tarda, si ho voleu, Juguem per la igualtat (CC Torre Llobeta, 13/03 – 18.00 h). Contes, joc i teatre per desenvolupar l'empatia i a aprendre a cooperar tot celebrant la diversitat i la diferència.

La punta de mi nariz (CC Sarrià, 13/03 – 12.30 h | CC Zona Nord, 13/03 – 19.30 h i més endavant a altres centres) és la proposta del Kolektivo Konika format per cinc artistes que dibuixen figures acrobàtiques, mentre que la Francisca, la Carmen i l'Stefi són les tres padrines de la cia. Anna Confetti que es passen el dia A la fresca (CC Drassanes, 19/03 – 18.30 h i més endavant a altres centres). Perquè les dones també podem dedicar-nos al circ i a fer riure. Aquests dos últims espectacles formen part del Barcelona Districte Cultural i es poden veure en altres dates i espais. Consulteu-ho al calendari del circuit.

Si no s'especifica el contrari, les entrades són gratuïtes i cal fer la reserva uns dies abans des del web de cada equipament. Tingueu en compte que hem hagut de reduir notablement el nombre de localitats disponibles i, si finalment no hi podeu anar, cal que retorneu les entrades per tal que algú altre pugui accedir a l'espectacle. Aquí us expliquem com fer la reserva i la devolució.

Activitats relacionades