52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

9 tallers hivernals per aprofundir en el Música Z

Diversos centres civics
Fins al 31/03/2024
  • Tallers

Aquestes propostes ja han passat

Cursos per aprendre a escoltar música i gaudir-ne al màxim

La tercera edició del circuit Música Z, amb un programa que inclou una cinquantena d’audicions comentades, començarà a rodar per la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona l’onze de gener.

D’entre tots els cursos i tallers que es poden seguir aquest hivern, hem seleccionat un grapat de tallers d’aprofundiment musical per treure el màxim de rendiment possible a la roda de concerts. No trobeu que regalar un taller és una idea fantàstica per als melòmans de la família? Recordeu que hi ha les inscripcions obertes!

 
Aquí teniu la tria que hem fet, tot i que relacionats amb la música n’hi ha molts més:

Entrar en freqüència: una evolució de la música clàssica a Occident
CC Torre Llobeta
Del 08/01 a l’11/03

Segona etapa del taller impartit pel músic Manuel Bravo. En aquest segon trimestre es parlarà des del barroc fins a l’època actual. Un taller participatiu per escoltar música en el seu context històric i musical.

 
Aprèn a escoltar música
CC Casa Orlandai
Del 12/01 al 22/03

A Sarrià us proposen aprendre a escoltar els grans compositors des d’una altra perspectiva, prenent com a fil conductor la història de la música. En Víctor Frigola, músic, dirigeix el curs.

 
Teoria musical per a música electrònica
CC Convent de Sant Agustí
Del 13/02 al 27/02

Cristóbal Saavedra presenta un curs adreçat a totes aquelles persones que produeixen música electrònica i que ja coneixen i utilitzen un DAW. Ritmes, escales, intervals i acords. Apreneu els principis de la teoria musical i apliqueu-la a les produccions i creacions.

 
Aprèn història i gaudeix dels concerts
CC Ateneu Fort Pienc
Del 16/01 al 19/03

Una aproximació a la història de la música i al seu context polític, social i artístic a partir dels compositors i dels programes del cicle de concerts dels divendres de Clàssica i altres veus del mateix centre de l’Eixample. María José Anglès us farà viatjar per les èpoques i les vides de Piazzola, Mendelssohn o Mozart i compositors catalans com Mompou i Joan Manén.

 
Història de la música: de Haydn a l’impressionisme
CC La Casa Elizalde
Del 17/01 al 20/03

Continua el recorregut per la història de la música. En aquest trimestre es va des de la claredat i lluminositat del classicisme de Haydn i Mozart a l’originalitat de la música impressionista que troba en Debussy i en Ravel, dos dels seus màxims exponents.

 
El jazz: una immersió a un oceà sense fons
CC La Casa Elizalde
Del 22/01 al 18/03

En aquest curs amb Pedro Pablo Polo s’aprofundeix en els elements més característics del jazz. Es desglossaran amb deteniment el desenvolupament històric del gènere i es vincularà amb els debats filosòfics, ètics i sociopolítics que van anar sorgint des del seu naixement. També es farà un repàs de les biografies dels personatges més importants del gènere com Miles Davies, Chet Baker o Ella Fitzgerald.

 
Història de l’òpera: la passió feta música
CC La Casa Elizalde
Del 24/01 al 20/03

Què és una òpera? Per què emociona i commou? On, quan i com va anar creixent i transformant-se? Aquest hivern coneixereu les persones, les obres i les idees que li van donar vida, i us endinsareu en una època d'efervescència creativa que va teixir música, lletra, escena i emoció, configurant un gènere musical i dramàtic que es manté viu en els nostres dies. Amb Cristina Álvarez. Si teniu més ganes d’aprofundir en l’òpera, apunteu-vos als tallers Entendre l’òpera (CC La Casa Elizalde, del 22/01 al 18/03) i Què hi ha darrere d’una gran òpera? (CC La Casa Elizalde, del 25/01 al 14/03).

 
Fotografia: taller Aprèn història i gaudeix dels concerts del CC Ateneu Fort Pienc.

Activitats relacionades