52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Activitats per celebrar el Dia Internacional de la Dansa

Diversos centres cívics
Durant el confinament sanitari
  • Dansa

Espectacles, tallers i una proposta col·lectiva de ball

Es considera el coreògraf del segle XVIII Jean-Georges Noverre com el creador del ballet modern. Des del 1982, la UNESCO va establir que el 29 d'abril fos el Dia Internacional de la Dansa, en commemoració del seu natalici l'any 1727. La jornada és un dia per reivindicar l'esforç de totes les persones que s'hi dediquen i, alhora, és una festa per difondre les virtuts del ball i una oportunitat per acostar-la al públic en general.

Malgrat les circumstàncies excepcionals que vivim aquest 2020, els Centres Cívics de Barcelona volem posar un granet de sorra en la difusió dels beneficis de la dansa tant per a qui la practica com per a qui només hi participa com a públic amb un recull d'iniciatives. Totes les activitats es fan a través de les xarxes socials, és per aquest motiu que us convidem a seguir els nostres perfils. Trobareu els enllaços dels cinquanta-dos equipaments en aquesta pàgina.

El CC Barceloneta, un dels centres que estima més la dansa de tota la xarxa, s'ha aliat amb les companyies Los moñekos, Losin'FormAlls i Vaques per presentar un seguit d'escenes performatives en clau d'humor (a partir del 30/04). Fins on arribaran partint de la dansa, el circ i el teatre? Del mar a la muntanya, el CC Teixonera ha publicat dos vídeos especials per a la diada i ha inaugurat l'exposició Dia internacional de la Dansa 2020. A mig camí, companyies col·laboradores i residents del CC Guinardó han fet arribar petites peces i entrevistes enfocades a mostrar com estan vivint el confinament.

Des del Poble-sec, el CC El Sortidor ha obert dues de les peces creades en residència dins el projecte BalandraIn exile i la sempre espectacular dansa vertical de les Filles d'Eva. Des d'aquest espai, a més, el CC El Sortidor mostra alguns dels espectacles i companyies que han passat o col·laborat amb el seu projecte de residències.

Un altre equipament de la xarxa que cuida especialment la dansa és el CC Vil·la Florida. El centre de Sarrià - Sant Gervasi es fa ressò del missatge del ballarí, coreògraf, mestre i actor Gregory Vuyani Maqoma a qui s'ha encarregat l'obertura de la diada 2020. També ens ofereix un tastet de del festival Miratges de dansa que celebren cada primavera als jardins del centre. El CC Sarrià, que cada any celebra el Dia Internacional de la Dansa als jardins de Vil·la Cecília, fa el recull de peces Ballem plegades que s'han pogut veure al centre i una exposició fotogràfica d'edicions anteriors.

El CC Casa Elizalde dedica aquests dies a fer un repàs dels millors espectacles que han passat per l'equipament de l'Eixample. En dansa hi destaca Bach, site specífic i ens deixen entreveure el darrer espectacle de la cia. Zero en conducta, Eh man he.

L'equipament amb unes visites privilegiades sobre el Mediterrani, el CC Barceloneta, obre les inscripcions gratuïtes per als tallers en línia del mes de maig a partir del dimarts 28/04. Doneu un cop d'ull als cursos de Dansa contemporània i moviment i de balls.

Volem esmentar, també, l'article Dansa, moviment i salut del CC Convent Sant Agustí on destaquen quatre de les seves talleristes per posar-se en moviment: flamenc, lujong, zumba fitness i uns estiraments per escalfar.

Apunteu-vos, també, a les opcions del CCBesòs (rumba, merengue, tango, txa-txa-txà, flamenc,s alsa, batxata...), CC El Sortidor, del CC Drassanes, del CC Cotxeres Borrell, del CC La Sedeta i del CC Casa Elizalde a més d'altres propostes que podeu trobar a les xarxes socials dels centres cívics. Ah! I si voleu posar a prova els vostres coneixements entorn la dansa, obriu el Trivial del CC Sarrià!

Barcelona Districte Cultural aposta per una programació singular per xarxes. Pel que fa a la dansa, teniu dos tallers en obert per aprendre quatre punts bàsics. El primer, amb la Laia Santanach, de dansa contemporània basat en el material coreogràfic de la peça Àer. En el segon podeu iniciar-vos a la rumba gràcies a la ràpida masterclass del bailaor i coreògraf José Manuel Álvarez que presentava Movimiento colateral. Aquestes i altres propostes les podeu consultar al web del circuit.

Seguint la proposta #BallemaCasaDID20 de l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya, aquí teniu el ball del col·lectiu AME Movimiento Expresion, col·laborador de molts centres cívics com el CC Teixonera, el CC Convent Sant Agustí i el CC Guinardó, al ritme del bolero Ven acá interpretat per la María Dolores Pradera. Podeu veure, també, les coreografies que arriben des del CC Can Deu.

Activitats relacionades