52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Barcelona com a font d’inspiració

CC Casa Elizalde
Fins al 27/02/2020
  • Art i exposicions

Les exposicions reflexionen i pensen la ciutat

El CC Casa Elizalde, des de la talaia privilegiada de l’Eixample, inaugura aquest mes de gener dues exposicions que tenen la ciutat de Barcelona com a musa inspiradora que, lluny de quedar-se en la mera contemplació estètica, sobretot reflexionen i fan pensar el present i futur de la ciutat.

La sala Montserrat Roig de l’antic habitatge de la família Elizalde acull fins al 27 de febrer l’exposició col·lectiva Barcelona Pla B (Una oportunitat cartogràfica). Fins a vint-i-un artistes plàstics, comissariats pel centre d’art i creació Chiquita Room, reflexionen sobre el poder evocador dels mapes presentant una sèrie d’alternatives cartogràfiques sobre la ciutat. Una manera d’entendre Barcelona, tot evocant el seu passat, present i allò que hagués pogut ser. S’inaugura el dimarts 14 de gener a les 19.00 h. Paral·lelament a la mostra, el dimarts 11 de febrer a les 19.00 h podeu assistir al diàleg Sobrants d’un urbanista entre en Ricard i en Marcelo Pié, urbanista i apassionat dels mapes, que compartirà el seu coneixement de la cartografia i la disciplina a través d’exemples de plànols significatius en la història del món i de l’art. El dilluns 27 de gener a les 19.00 h teniu l’oportunitat de seguir una visita guiada amb la comissària Laura González Palacios i més artistes participants.

Uns metres més enllà, la sala Carme Biada exposa una segona mostra amb la ciutat de Barcelona com a teló de fons. En aquesta ocasió, el projecte Hoy en pasea y ojea: tu ciudad posa l’ull en com construïm el desig cap a un destí turístic a partir de les imatges que hem vist en revistes de viatges, anuncis o fins i tot als perfils d’Instagram! Però com tota selecció, aquestes poden haver estat fetes per destacar els punts forts de l’espai i amagar altres realitats menys fotogèniques o ideals. Seguint el llenguatge de les revistes de viatge, l’artista Clara Nubiola mostra de forma irònica la ciutat i les múltiples mirades que la construeixen. Si les obres us fan venir ganes d’agafar el llapis i el paper, podeu apuntar-vos al taller de dibuix Postals des de Barcelona (21/01 – 18.30 h) per reflexionar sobre el fet de viatjar i els efectes del turisme a les ciutats que imparteix l'autora de l'exposició.

La mostra de l’Espai Off de gener també té la ciutat de Barcelona com a font d’inspiració amb l’exposició Compartint Barcelona, dibuix a dibuix d’alguns treballs dels alumnes del taller d’urban sketching de l’equipament de l’Eixample, fruit de l’observació directa de la vida urbana. La podeu visitar fins al 31 de gener, també amb entrada gratuïta.

La imatge és un detall de la peça Donar-li una volta de la Bárbara Alegre.

Activitats relacionades