52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Biennal de pensament 2022

CC Casa del Rellotge, CC Guinardó, CC Pere Pruna, CC Sant Andreu i Xarxa de Biblioteques de Barcelona
13, 15 i 21/10/2022
  • Música
  • Rutes i visites
  • Tallers

Una finestra de pausa i reflexió conjunta

La salut de la democràcia, la pervivència del colonialisme i l'autoritarisme, l’impacte de la tecnologia o com el disseny de les ciutats ha de respondre a reptes de la ciutadania són els eixos sobre els quals giraran els debats de la Biennal de Pensament 2022.

Aquesta tercera edició se celebrarà de l’11 al 16 d’octubre en diversos espais de Barcelona amb la novetat que s’incorporen les ciutats de Palma i València. Com en les edicions anteriors, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona i la de les Biblioteques de Barcelona hi participem dins el programa +Biennal.

Miquel Martorell, de l’Associació IURTA és el ponent de la xerrada Pensem les infàncies desplaçades (CC Casa del Rellotge, 13/10 -  19:00 h), una mirada a com els infants viuen les seves experiències de mobilitat i de desplaçaments forçats.

Les arquitectes Clare Nelson i Chiara Mocci guien l’itinerari Sant Andreu i la seva transformació urbanística (CC Sant Andreu, 15/10 – 10:00 h). Hi podreu veure la transformació dels actors que reclamen i determinen els canvis de funció dels espais ciutadans durant els darrers tres segles.

En el marc del cicle d’exposicions Temporals i dins el programa d’activitats complementàries, es farà el taller Veritables enganys (CC Guinardó, 15/10 – 10:00 h). A partir de materials visuals i textos que estan reconeguts com a enganyifes més admissibles de la nostra època es treballarà al voltant de com som de crèduls, com decidim si un relat és versemblant i les figures a qui donem credibilitat. L’exposició La criatura de l’Illa de Jekyll es pot veure en aquest mateix centre entre el 6 i el 29 d'octubre.

Finalment, el concert Música silenciada, camí de llibertat (CC Pere Pruna, 21/10 – 20:00 h) de l’Ensamble Amoria permetrà conèixer les obres de músics que, a causa de les seves idees polítiques i vitals, van patir la censura i el silenci.

Per les activitats que es fan a les biblioteques Francesc Candel, Ignasi Iglésias, Mercè Rodoreda i Joan Maragall, consulteu aquest enllaç.

A banda d’aquestes propostes, la Xarxa de Centres Cívics de Barcelona també participa a la biennal amb les aportacions del cicle de xerrades ArgumentaBCN, que en aquesta tercera edició explorarà com el temps i el seu control condicionen la vida urbana contemporània i els vincles que s’estableixen en l’entorn urbà.

Activitats relacionades