52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cafès literaris: literatura dels Estats Units

CC Casa Orlandai
27/01, 24/02 i 24/03/2021
  • Literatura

Es parla de Raymond Carver, Sylvia Plath i Thomas Pynchon

Els últims dimecres de cada mes, el CC Casa Orlandai converteix la Sala Carme Karr en un espai per debatre les grans obres de la literatura. Les circumstàncies actuals fan que les trobades siguin virtuals, tot i que l'esperit d'anàlisi es manté com sempre. Aquest hivern, els Cafès literaris se serveixen del conte, la poesia, i la novel·la per parlar d'uns Estats Units d'Amèrica diferents dels que freqüentment ens arriben pels canals més hegemònics.
 
 
Catedral
Raymond Carver
27/01 – 19.00 h
Amb Juan Evaristo Valls Boix, professor de Filosofia Contemporània i Teoria de l'Art a la UB.

La precarietat i la vulnerabilitat dels personatges és una de les característiques a la narrativa de Raymond Carver. Des de la fragilitat i lluny d'acomplir amb el «somni americà», els protagonistes viuen al marge del capitalisme que pregona la societat estatunidenca. L'autor serà la porta d'entrada al subgènere de "literatura de motel", present en altres autors com Lucia Berlin o Sam Sheppard.
 
 
Ariel
Sylvia Plath
24/02 – 19.00 h
Amb Guim Valls, poeta

A la segona sessió dels Cafès literaris d'hivern es parla del poemari pòstum de Sylvia Plath, que la va consagrar de cara el gran públic, Ariel. L'autora és un dels exponents de l'anomenada "poesia confessional", un estil que emfasitza l'experiència individual.
 
 
La subasta del lote 49
Thomas Pynchon
24/03 – 19.00 h
Amb Àlex Matas Pons, professor de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada a la UB

La novel·la comença amb l'assignació de la protagonista com a marmessora del testament del seu amant. Per tal de portar a terme la feina, cal que es desplaci al poble on vivia. Aquesta ruta, però, al contrari que múltiples arguments d'altres llibres o pel·lícules, no suposa un viatge iniciàtic sinó que esdevé un bitllet d'anada cap al món de la incoherència i la pèrdua de tota orientació personal. Un deliri que la porta a qüestionar la complexitat de la societat contemporània.

Per assistir a les sessions, que valen 3,00 € cada una i ara com ara es fan en línia, cal reservar-les prèviament al web del CC Casa Orlandai.

Activitats relacionades