52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Consulteu els tallers de tardor

Diversos centres cívics
Tot l'any
 • Tallers

Les inscripcions comencen a principi de setembre

Si abans de marxar de vacances voleu començar a organitzar el nou curs, podeu remenar entre els milers de propostes formatives que presenten els cinquanta-dos centres cívics de la ciutat. Els equipaments comencen les inscripcions durant la primera quinzena de setembre, cada un amb un període diferent. Pregunteu al vostre centre de referència!

Tallers de fotografia, tecnològics, arts & crafts, ciència, cinema, dansa, música, circ, teatre, esport, gastronomia... tot té cabuda als centres cívics de Barcelona. Trieu i remeneu les diferents alternatives des d'aquest enllaç:
 
 
Gastronomia
Tot i que la majoria de centres tenen algun taller de cuina o altre, els centres cívics El Sortidor, Vil·la Florida i Navas són els qui dediquen especial atenció a l'alimentació. L'equipament del Poble-sec té el projecte permanent A taula!, amb la voluntat de divulgar les bondats de la cuina. Tallers, conferències, xerrades i itineraris temàtics formen la programació del centre, on cada trimestre es dedica a un producte diferent. Des de Sarrià - Sant Gervasi, les activitats del CC Vil·la Florida també giren entorn la gastronomia amb tallers o masterclass de cuina amb una visió més àmplia que abasta la salut. Fins i tot conreen les verdures i hortalisses al terrat! L'equipament de Navas disposa d'un amplíssim ventall de tallers, cursos, monogràfics i seminaris irresistibles per als bons gourmets!
 
 
Divulgació i coneixement
Història i actualitat política, filosofia, grans mestres de la pintura, literatura, històries d'òpera, anàlisi i crítica cinematogràfica... si esteu buscant formar-vos en humanitats doneu un cop d'ull, sobretot, als tallers dels CC La Casa Elizalde, CC Casa Golferichs, CC Navas, CC Sagrada Família, CC Joan Oliver i gran part dels equipaments de la xarxa.
 
 
Ciència i medi ambient
La vostra curiositat científica pel funcionament del món quedarà ben satisfeta des de l'antic habitatge de l'astrònom Comas i Solà, el CC Vil·la Urània, des de l'Aula141 del CC Guinardó, des de les proximitats de l'Hospital Clínic al CC Urgell o des del CC Can Deu a Les Corts, l'àmbit científic i el medi ambient estan ben representats pels diferents tallers i xerrades d'aquests centres.
 
 
Fotografia i cinema
Si teniu ganes d'endinsar-vos en el món de la fotografia i començar a practicar amb la càmera analògica, revelat, il·luminació, plató, trepitjar laboratoris... consulteu la programació dels CC Can Basté, CC Pati Llimona i l'Espai Català-Roca del CC Golferichs. Entre els molts tallers a l'abast també podeu formar-vos en les especificitats dels formats digitals.
 
 
Arts escèniques
Els amants de la dansa, el teatre i el circ esteu d'enhorabona! Podeu triar entre les múltiples opcions formatives de tota la xarxa presents als centres especialitzats en aquestes branques com el CC Cotxeres Borrell, CC Drassanes, CC Tomasa Cuevas, CC Cultural Can Clariana, CC La Sagrera, CC Parc Sandaru, CC Sant Martí, CC Teixonera, CC del Besòs i el Maresme i CC Barceloneta, tot i que trobareu balls i danses a la majoria d'equipaments.
 
 
Arts plàstiques
Dibuix naturalista, urban sketching, iniciació a l'aquarel·la, il·lustració, escultura, ceràmica, serigrafia, pintura a l'oli, chalk paint o fins i tot aprendre a dibuixar còmic... als centres cívics de Barcelona podreu desenvolupar la vostra part més creativa. Des del CC Can Verdaguer, especialitzat en còmic, l'antiga seu de l'editorial de tebeos La Bruguera, actualment el CC El Coll o des del CC Sant Andreu i CC Can Felipa amb l'art emergent com a eix troncal i des del CC Urgell amb la il·lustració com a base de bona part de les activitats culturals, podreu fomentar diverses tècniques i disciplines, només heu de triar quina.
 
 
Música
Per a qui es vol iniciar en l'aprenentatge d'un instrument des de zero, per a qui es vol especialitzar en ritmes concrets o per a qui vol ampliar els coneixements en certs àmbits, tots trobareu un taller a la vostra mida. Guitarra, piano, ukelele, harmònica, cant i tècnica vocal, iniciació a l'estudi de so, jazz vocal, gospel... Mireu, sobretot, entre les ofertes formatives dels CC Albareda, CC Besòs, CC Pere Pruna, CC Matas i Ramis, CC Ateneu Fort Pienc, CC Navas i CC Convent Sant Agustí.
 
 
Noves tecnologies
Ja fa uns quants anys que el CC Convent Sant Agustí ha apostat per les noves tecnologies i la creació audiovisual amb els projectes singulars com MakerConvent o la Mostra Sonora i Visual. Els seus tallers van des dels més bàsics per aprendre el funcionament d'algun programa informàtic a d'altres més especialitzats com els de mapping i projeccions en edificis. El CC Guinardó no es queda enrere amb els cursos de robòtica i 3D per a grans i petits o d'introducció en l'ús i manteniment dels ordinadors personals, tauletes i mòbils des del Raconet. Ah! I molts dels equipaments de la xarxa tenen tallers d'alfabetització digital per a adults, podeu trobar-los al cercador.

Activitats relacionades

 • Un recorregut musical alternatiu pels barris de Barcelona

  On:
  Diversos centres civics
  Quan:
  Fins al 30/12/2023
 • A ritme de clàssics!

  On:
  CC El Carmel, CC Casa Groga, CC Guinardó, CC Matas i Ramis, CC Teixonera i altres equipament d'Horta-Guinardó
  Quan:
  01, 19, 24/10, 03, 10, 19 i 26/11/2023
 • És la 3a edició de la gran festa del Parc de Montjuïc, on hi participen quatre centres cívics

  On:
  A la muntanya de Montjuïc amb CC Albareda, CC Casa del Rellotge, CC El Sortidor i CC La Cadena
  Quan:
  07 i 08/10/2023