52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Cuinem el canvi!

CC El Sortidor
09, 11, 17 i 18/07/2019
 • Cinema
 • Familiar
 • Gastronomia
 • Rutes i visites
 • Tallers

El CC El Sortidor impulsa l'aprofitament alimentari

Amb el bon regust de boca que va deixar l'antecedent de l'any 2015, el CC El Sortidor proposa unes noves jornades de treball i sensibilització sobre l’impacte social i econòmic del malbaratament alimentari i el paper que pot jugar la societat des de la cuina de casa estant.

Les diverses activitats del mes de juliol entorn l’aprofitament alimentari culminaran amb un sopar popular (18/07 – 20.00 h) a la plaça del Sortidor. Aquest àpat es prepararà a la cuina de l’equipament del Poble-sec, seguint les receptes de la tallerista Chiara Monterotti. Però d’on sortiran els ingredients necessaris? Molt senzill. Un dia abans es farà un recorregut pels comerços del barri i es realitzarà l’espigolada familiar (17/07 – 20.00 h), una recol·lecta d’aliments que no són aptes per a la venda tot i que encara són ben vàlids per sortir a taula.

Fruites macades, verdures amb una part tova, vegetals amb alguna fulla feta malbé... la clientela ja no les vol, tot sovint per simples raons d’estètica, però un cop netes aniran a parar a les mans de la cuinera i tots els ajudants per pensar el menú col·lectiu de l’endemà. Amb l’abundància de fruites i verdures que proporciona l'estiu és el millor moment per trobar solucions gastronòmiques creatives per tal de no llençar menjar plenament comestible.

Per preparar aquesta celebració de la Festa Major del Poble-sec, el CC El Sortidor i l’Associació Som La Clau Ecologia i Transició Urbana demanen voluntaris per espigolar, cuinar i pel desenvolupament de la jornada. Si voleu aportar-hi el vostre granet de sorra, apunteu-vos-hi a través d'aquest formulari. Teniu temps fins al 17 de juliol per la recol·lecta del barri!

Per altra banda, per poder accedir a la taula del sopar cal adquirir un tiquet. El pagament el podeu fer aportant algun aliment de llarga durada (llegums secs, arròs, pasta, llaunes, etc.) que es donarà a Voluntat en acció. A més a més, els comensals cal que portin de casa els plats, gots, coberts i tovallons i d’aquesta manera es generarà residu zero.

Les jornades de conscienciació es complementen amb la projecció del documental Just eat it: a food waste story (09/07 – 19.00 h) i el debat posterior amb la Xarxa d'aliments del Poble-sec i la cooperativa La Seca, la pel·lícula a la fresca Caras y lugares (24/07 – 21.30 h) en homenatge a Agnès Varda, traspassada recentment i el taller familiar Panarres a la cuina (11/07 – 18.00 h) on les criatures aprendran algunes receptes delicioses de reaprofitament de pa sec com la bruschetta italiana, el salmorejo, el pudding anglès... Ja només queda dir: bon profit!

Activitats relacionades

 • El millor cinema ambiental, als centres cívics

  On:
  Diversos centres cívics
  Quan:
  Del 19/09 al 16/12/2019
 • S'alça el teló, comença l'espectacle

  On:
  CC Bon Pastor
  Quan:
  11/10, 08, 29/11 i 13/12/2019
 • Quarta edició del cicle d’humor del Districte de Gràcia

  On:
  CC La Sedeta, CC El Coll - La Bruguera i altres equipaments de Gràcia
  Quan:
  Del 16 al 30/10/2019