52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

Descobriu tots els secrets de l’antic Egipte i Grècia

CC Navas i CC Can Verdaguer
13/09, 04, 05, 19/10, 02, 09 i 16/11/2023
  • Divulgació

Aquestes propostes ja han passat

Un viatge a les antigues civilitzacions

Per entendre la societat actual, mirar enrere i endinsar-se en la història de les antigues civilitzacions pot ser una bona manera per veure on som i d’on venim. I si a més a més trobes qui t’explica els diversos capítols de Grècia i Egipte amb gran coneixement i passió, fa que tot sigui més amè. Això és el que fan cada trimestre el CC Navas i el CC Can Verdaguer.

Al Districte de Sant Andreu, el CC Navas convida la doctora en Història, especialista en Egiptologia i membre de la Missió Arqueològica a Oxirrinc (Egipte), Núria Castellano i Solé, per tal d’acompanyar-vos en aquest viatge cap al passat. Aquesta tardor coneixereu La reina faraó Hatshepsut (13/09  - 18:30 h), un repàs biogràfic de diverses dones que van arribar a portar la doble corona del país; Les col·leccions egípcies a la Gran Bretanya (04/10 – 18:30 h), on es parlarà de les peces predinàstiques del Petrie Museum, dels amulets del Victòria and Albert Museum o del sarcòfag d’alabastre de Seti que guarda el British Museum; i finalment, La infantesa a l’antic Egipte (16/11 – 18:30 h), per saber els detalls de la mainada en aquella època. A què jugaven? Com es vestien? Quina relació establien amb els adults? Aquesta última xerrada anirà a càrrec, excepcionalment, de l’arqueòloga, traductora i divulgadora històrica, Isabel García Trócoli.

Al CC Can Verdaguer podeu continuar aprofundint en la societat de l’antiga Grècia amb un parell de conferències més. A La vall dels Reis (05/10 – 18:30 h) es parlarà d’un dels cementiris reials més importants com és el de la Vall dels Reis que inclou la tomba de Tutankamon. Aquesta primera va a càrrec de la doctora Núria Castellano i Solé, mentre que la següent l’impartirà l’arqueòloga Isabel García Trócoli. El part a l’antic Egipte (02/11 – 18:30 h) es tractarà del ritual del naixement, quan en un moment de perill, forces invisibles, positives i negatives, es posaven en marxa i calia comptar amb l’ajuda de les deesses femenines benefactores.

A l’equipament del Districte de Nou Barris es fa al salt cap al Vell Continent per parlar de diversos factors de l’antiga Grècia, conferències a càrrec del doctor en Història Antiga, especialista en Alexandre el Gran, l’Imperi persa, els diàdocs i l’Àsia central hel·lenística, Marc Mendoza Sanahuja. Coneixerem Sadurní Ximénez, la vida d’un rodamón (19/10 – 19:00 h), una figura encara molt desconeguda pel gran públic. En aquesta xerrada, es repassarà la biografia d'aquest menorquí, nascut l’any 1853 i traspassat a 80 anys, i la relació que va tenir amb la Grècia clàssica, les excavacions i el projecte d'un institut arqueològic al país hel·lè. Amb la conferència Safo, la poetessa de Lesbos (09/11 – 19:00 h) es parlarà de la primera gran poetessa de la història. Els seus poemes, conservats en fragments, fa segles que fascinen i intriguen la humanitat. En aquesta sessió es donarà a conèixer la seva figura i es mirarà de rescatar de la foscor aquesta dona de Lesbos.

Totes les xerrades són gratuïtes i no cal reservar entrades.

Activitats relacionades