52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

52 centres cívics amb propostes culturals que no et pots perdre!

El capitalisme. Ego i ésser

CC La Farinera del Clot, CC Joan Oliver - Pere Quart i CC Casinet d'Hostafrancs
Del 15/04 al 22/05, del 22/06 al 26/07 i del 21/09 al 23/10/2021
  • Art i exposicions

Aquestes propostes ja han passat

Escultures i instal·lacions de Bart Calero

En Bart Calero va començar de ben jove a treballar amb el seu pare soldant teles asfàltiques al llarg i ample del país. Més de vint anys després, es va graduar en tècniques escultòriques a la Llotja de Barcelona.

L'experiència laboral prèvia va marcar definitivament l'artista en l'especialització escultòrica posterior. La base de les seves obres és l'asfalt. Aquest material, dúctil en altes temperatures, és per a l'escultor un sinònim del capitalisme. Present en la història de la seva família i per tot arreu de les ciutats, que es fixa de mala manera  i és ben difícil de treure, que genera una impermeabilitat emocional, que cobreix i amaga la terra separant els humans de la naturalesa. Partint d'aquesta metàfora, Bart Calero indaga en el propi desig de llibertat, explorant el seu jo més enllà de l'ego i els límits que la societat imposa.

Amb peces com Occident, dues-centes cares d'asfalt emmarcades d'or, lluitant per un alè d'aire i indiferents a la cara del costat, Democracy, una urna on els vots estan coberts d'una capa d'asfalt, Broken coins o Exchange, Bart Calero es mostra a l'exposició individual El capitalisme. Ego i ésser, que forma part del nou circuit d'exposicions itinerants pels barris de Barcelona.

Podreu conèixer la seva obra al CC La Farinera del Clot entre el 15 d'abril i el 22 de maig, posteriorment passarà pel CC Joan Oliver - Pere Quart del 22 de juny al 26 d'agost i acabarà el circuit al CC Casinet d’Hostafrancs entre el 21 de setembre i el 23 d'octubre.

Si voleu assistir a la inauguració de la sala d'exposicions Joan Alsina del dijous 15 d'abril a les 19.00 h, heu de reservar plaça al web del CC La Farinera del Clot.

Activitats relacionades